Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА:ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ
СНИМКА:ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ

Китайците от пазара “Илиянци" масово играят за 10-те млн. лева, организирани групи от Македония също идват, за да се включат в битката за парите.

Какво точно може да се купи с 10 млн. лева? Със сигурност ще стигнат за луксозно имение на гръцкия плаж и прилична яхта, паркирана на кея отпред. След някоя и друга година с толкова пари човек ще може да полети и сред звездите.

С напредването на технологиите все повече фирми се готвят да организират космически туризъм и тарифите падат бързо. Ако не ви се мърда от земята, може просто да напуснете гадната си работа и да си живеете царски до края на живота, ако спазвате все пак някакво житейско благоприличие.

Със сигурност 99 процента от хората за не повече от 5 минути ще направят план как да похарчат, инвестират или скрият толкова много пари.

Подобни сладки блянове занимават умовете и душите на стотици хиляди българи тези дни, след като сумата от "Големият Джакпот" на Национална лотария надхвърли 10 млн. лева. Това са рекордни пари въобще в историята на всички хазартни игри у нас и съвсем нормално създадоха истинска истерия сред желаещите да стъпят върху гърба на Фортуна и да забогатеят само за няколко минути.

Оказва се обаче, че нашенците съвсем не са най-големите ентусиасти за торбите с пари. Държавата ни е атакувана по въздух и море от граждани на съседни държави, които също искат да се намесят в битката за рекордния джакпот. Най-голямо струпване на чужденци, които попълват талони, се забелязва по Черноморието ни.

"Летовниците от Русия, Румъния и Сърбия не пропускат шанс да си пуснат фиш, надявайки се да се върнат в родината с шоколадов тен и чек за 10 млн.

В последно време от Македония тръгват организирани екскурзии на хора, които искат да играят на наша територия. Огромен е интересът и на турските гастарбайтери, които също пускат своите цифри на връщане от Турция към Западна Европа", разказват от екипа на Национална лотария.

Любопитното е, че в сърцето на София също играят страшно много хора, които нямат български паспорти. Става дума за китайците, които въртят търговия на пазара "Илиянци. Оказва се, че поданиците на най-многолюдната страна в света са изключително хазартно настроени и не пропускат шанс да участват във всяко подобно предизвикателство. Азиатците по традиция са много потайни и не желаят да разказват за своите планове как ще спечелят милионите. Разпръскват се веднага щом усетят, че непознат би искал да разговаря с тях. И след това отново се събират, за да пускат фишове. Със сигурност ще бъде сензационно, ако например китаецът Сун Ли се яви в студиото на шоуто, за да получи чека си от Захари Бахаров.

Колкото и да не обича показността, въпросният Ли ще бъде длъжен да се покаже пред камерите. Задължително правило е всички, които печелят по-големи суми, да се появят под светлината на прожекторите.

"Следваме световната практика да награждаваме публично спечелилите. Най-нормалното нещо е късметлията да бъде обявен и награден с чек. Не смятаме, че хората трябва да се притесняват, дори напротив. Като обикаляме из страната, за да заснемем как им се е променил животът, хората казват, че искат да се ги спират да ги пипнат за късмет или да им кажат числа, които да си попълнят", разказват от екипа на шоуто.

Със сигурност щастливецът може да е спокоен, че по пътя няма да му отмъкнат рекордната сума или да бъде усвоена от алчни роднини. Печелившият или печелившите, ако повече хора познаят числата, няма да получат цялата сума накуп.

"Късметлията взима 500 хиляди лева на момента, за да започне подобаващо живота си на богаташ, а останалите 9 милиона и 700 хиляди лева получава на равни вноски в следващите 20 години. Тоест по 485 хиляди лева на година. Това е добър начин да се гарантира, че милионите няма да бъдат стопени бързо, неразумно и за лоши инвестиции", допълват още от екипа на Национална лотария.

Математиците на шоуто са изчислили, че най-много играят в София, а след това в Пловдив, Варна и Благоевград. Към днешна дата най-малко желаещите да спечелят рекордния джакпот са в Ловеч и Търговище. И там би трябвало да се активизират хората, след като научат, че пак според математическите изчисления шансът да падне джакпотът се увеличава с всяко следващо теглене. За последното той е бил 1 към 37.

Какво друго може да се направи с толкова много пари четете в хартиеното издание.