Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама главорези размахаха полицейски значки и насочиха пистолет към нас. След това ни обраха всички ценности. Притеснихме се сериозно за живота си. Сигурно дълго ще сънувам кошмари" - горе долу в подобен стил се изказа плувецът Райън Лохте, забърквайки един от най-големите скандали на олимпиадата.
Домакините буквално изтръпнаха, предусещайки какво ги чака, след като са допуснали да бъде застрашен животът на превърналия се приживе в легенда американски спортист, който цели шест пъти е окачвал златния олимпийски медал на шията си. Американците също реагираха като ужилени, че тяхното златно момче е било на косъм от смъртта. Нямаше как да не се вдигне олелия до Бога.
Може би точно заради това последствията за оказалия се в ролята на лъжливото овчарче Лохте са толкова жестоки. Оказа се, че плувецът
си е измислил
цялата история. И то защото явно няма два грама мозък в главата си. Той и съотборниците му в националния по плуване направили някакъв зулум в бразилска бензиностанция. Охранителят поискал да си платят за счупеното, те отказали. След това вместо да се осъзнаят и да извадят по някой долар от свръхдебелите си портфейли, Лохте и компания започнали да лъжат като дърта циганка. Измислили нелепа история с ограбване, за да прикрият инцидента в бензиностанцията.
Нормалният човек и до днес
трудно би разгадал
каква им е била идеята на плувците да лъжат с мними ченгета-грабители. Факт е, че от цялата компания най-много си изпати довчерашния любимец на американската нация. Преките му началници в отбора по плуване реагират твърде болезнено на новината, че са станали за смях, докато са дърдорели врели-некипели за застрашения му живот. Американците буквално за няколко часа го
развенчаха, стъпкаха, унищожиха.
На лъжеца ясно му беше подсказано, че повече не е добре дошъл при големите клечки. Нещо повече, те го заплашиха със солидно наказание. Засега правата му са спрени за неопределено време, но босовете на Федерацията по плуване точат гилотината.
В Бразилия също призовават шампиона-лъжец да им бъде поднесен на тепсия. Домакините много страдаха, докато местните ченгета не разкриха, че обирът на известните плувци е фалшификат. Сега на свой ред са готови за реванш. Бразилците продължават и след олимпиадата да убеждават света, че това са били едни добре организирани и спокойни игри. На всеки упрек относно сигурността те отговарят с нещо от рода на: "Историите са преувеличени или измислени. Вижте какво направи Лохте, другите също фантазират". Властите в Рио искат да съдят американеца, за да се вдигне още повече пушилка, която да прикрие огромните проблеми по организацията на олимпиадата.
В Страната на кафето може и да намалят кресчендото, тъй като
обирите и хаосът
по време на игрите все повече отиват назад във времето. И нашият спортен министър вече прежали свития му ръчен часовник. В крайна сметка той призна, че е бил подарък от олимпийския комитет и не е имал особена емоционална или финансова стойност.
Само че сънародниците на Райън няма да забравят. Точно сега те получават идеален шанс за саморазправа с плувеца. Той години наред опъва нервите на своите началници. Винаги е бил бунтар
и винаги е търсел начин да провокира околните. Паметен ще остане конфликтът с треньора му отпреди 4 години. Тогава плувците от американския отбор тренират като луди, за да са номер едно на игрите в Пекин. Лохте също здраво пляска в басейна, но през свободното си време играе баскетбол с аверите от махалата. Тренерът му е бесен, тъй като един от най-талантливите му състезатели рискува да стъпи накриво, да изкълчи глезен и да пропусне олимпиадата. Вместо да се извини и да прибере баскетболната топка в сака, Лохте заявява, че всичко в този живот се реди от съдбата и той няма да е по-защитен, ако се откаже от баскетбола.
"Мога да се контузя по хиляди различни начина. Значи ми е било писано да не участвам на олимпиадата. Няма смисъл да се притеснявам за неща, които не са се случили, а може и въобще да не се случат. Ще продължа да си живея живота", отсича Райън, който заедно с Джени Томпсън е вторият най-успешен плувец в американската история след Майкъл Фелпс.
Колко милиона ще му струва на Лохте лъжата четете в хартиеното издание.