Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Збигнев Бжежински е един от идеолозите на Трилатералната комисия.
Збигнев Бжежински е един от идеолозите на Трилатералната комисия.

Mоже би най-влиятелната организация, с която си партнират билдербергите, е базираният в САЩ Съвет за външни отношения. Неправителствена организация, която работи като тинк-танк. Привлича перспективни млади хора, подготвя ги

и изведнъж те се оказват на ключови позиции в Белия дом

Всъщност съветът винаги е бил нещо като агенция за набиране на персонал за Белия дом. Почти всички кандидат-президенти на републиканците и демократите са негови питомци.

Негови членове са американски президенти като Джералд Форд, Ричард Никсън, Хърбърт Хувър. Лектори там са били колегите им Бил Клинтън, Джордж Буш - баща и син, Джими Картър, Дуайт Айзенхауер, Хари Труман и др.

Членове на съвета са 14 държавни секретари на САЩ и повечето финансови министри.

С тинк-танка се свързват и много от шефовете на ЦРУ,

сред които и основателят му Алън Дълес.

Да не говорим за сенаторите и конгресмените. Кадрите на Съвета заемат важни позиции във ФБР, ЦРУ, Националната агенция за сигурност.

Съвсем логично членове на тинк-танк групата са почти цялата фамилия Рокфелер - 101-годишният в момента Дейвид Рокфелер, Нелсън, който се издига до вицепрезидент на САЩ и губернатор на Ню Йорк и филантропът Джон.

В момента шеф на

Съвета е бившият шеф

на ООН Кофи Анан

Което още веднъж подчертава близостта с организацията и идеите на официалните им партньори от клуба "Билдерберг".

С този мозъчен тръст се свързва и промяната в Закона за Федералния резерв в САЩ от 1913 г. С нея властта за създаването на парите се дава на банкерите.

Във всички останали страни печатането на банкноти е право на държавите, докато в САЩ акционери във Федералния резерв са най-големите банки. Сред тях са свързаната с Рокфелер "Чейз Манхатън", групата финансови институции, контролирани от Ротшилд, "Голдман Сакс", "Джей Пи Морган", "Лазард" и др.

Смята се, че през 1942 г. именно Съветът за международни отношения подготвя създаването на ООН. Именно затова той и групата на билдербергите често са обвинявани, че работят за нов световен ред с едно правителство, основано на принципите на ООН. Може би затова

Рокфелер основава и Трилатералната комисия

- друг официален партньор на Билдербергите.

Нейната мрежа също е глобална. Всяка регионална група има председател и зам.-председател. Членовете се събират няколко пъти годишно, за да дискутират и координират работата си. Изпълнителният комитет избира членовете, като обикновено това са топексперти от света на бизнеса, финансите, политиката, армията, медиите. Членове на комисията са няколко президенти на САЩ, държавни секретари, международни банкери, университетски шефове, сенатори, конгресмени и учени.

Един от най-известните идеолози на Трилатералната комисия е философът Збигнев Бжежински.