Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

До 8 години затвор за насилената Мария, която уби Боньо Фаса

Друго момиче, за да се спаси от Фаса, скача от 4-тия етаж - от 11 метра, и остава инвалид

"Мария е добро момиче, съобразителна и мила. Не влиза в разпри с никого. За да убие изнасилвача си, той първи трябва да й е посегнал." Това казаха пред "168 часа" приятелки на 18-годишната Мария Гиздева, пожелали анонимност.

На 25 юли в опит да се защити ученичката наръга с джобно ножче в корема и слабините 62-годишния Богдан Динев, докато я изнасилвал в дома си. Тя прерязала феморалната артерия на нападателя си. В такива случаи
човек за 2-3 минути губи огромни количества кръв
Ударът бил фатален. Пълна мистерия е как тя се озовала в дома на човек, известен с криминалните си прояви. Според адвоката й Валентин Димитров нападателят поканил Мария, за да й покаже снимка на дъщеря си. Родителите й твърдят, че малко преди инцидента дъщеря им споделила, че в заведението, където работи, идвал един добър дядо.

Мъжът е известен с прякора Боньо Фаса. Има богато криминално минало,
лежал е над 28 г.
в пазарджишкия и старозагорския затвор
19 от тях - за посегателства над други момичета. Едното се свързало чрез фейсбук с адвоката на Мария Валентин Димитров.
"Тя ми писа, за да разкаже как мъжът я е насилил. За да се спаси от него, се хвърлила от четвъртия етаж - от 11 метра височина, цялата била потрошена. Най-вероятно е останала инвалид. С мен се свърза и мъж, който разкри, че през 90-те години Динев е бил ухапан от жена, която се опитал да изнасили. Тогава той
озверял и й извадил зъбите с клещи",
разказва Димитров.
Приятелките на Мария твърдят, че ученичката не е споделяла нищо за Динев. "Изобщо не сме говорили за този човек. Ние също не го познаваме, а и не бихме желали предвид неговото минало. Но тя е нежно момиче, което не би посегнало на някого. Със сигурност той я е предизвикал. Нея можеш да я видиш винаги с широка усмивка, готова да ти помогне, когато имаш нужда. Тя не е конфликтна личност.”

Какво още разказаха приятелките, адвокатът на Мария и адвокатът на роднините на Фаса,  четете в печатното издание на "168" часа.

Коментара ()

Вашият коментар