Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Франция си правеше каквото поиска с клетата Исландия, а в социалните мрежи находчив приятел написа: "Не е това, което си мислите. Всъщност Франция се гаври с Англия!".

Колегата футболен фен искаше да каже, че французите просто разкриха колко големи нещастници бяха англичаните на Евро 2016. Върхът на тяхната несъстоятелност беше именно загубата от храбрите исландци, които след това бяха отупани безпроблемно от домакините на турнира. При това положение няма смисъл да се водят разгорещени дискусии кои бяха най-големите издънки на европейското, което е към своя край.

Храбрите островитяни успяха в рамките на една седмица да сътворят две от най-големите глупости в своята вековна история. Първо като на шега си скъсаха договора за членство в ЕС, а след това бяха победени от държава с население колкото на Пловдив. Този път на Острова изоставиха характерната си арогантност и посипаха главите си с пепел.

"Това не са футболисти, това са червеи", възкликна в един глас английската преса. Феновете моментално поискаха главата на треньора Рой Ходжсън. Той, разбира се, откликна на призивите и си стегна багажа. И добре направи, тъй като не е редно 68-годишен човек да бъде подлаган на толкова голямо напрежение.

"Съжалявам, че всичко за нас свърши по този неприятен начин. Искаше ми се да остана в отбора и да доразвия идеите си, но аз съм прагматик и осъзнавам, че в днешно време най-важни са резултатите.

Надявам се, че моят заместник ще продължи развитието на този изключително талантлив състав", заяви на изпроводяк Рой Ходжсън.

Със сигурност ще има голяма навалица от кандидати за негов заместник. Та кой би отказал честта да поеме "трите лъва", и то при положение, че тепърва идва дълъг квалификационен цикъл за световното. По-интересният въпрос е какво трябва да се промени в английската селекция. Защото Ходжсън направи това, което би направил всеки друг на негово място - пусна в състава звезди от ранга на Рууни, Кейн, Стъридж и те го предадоха.

Хари Кейн сякаш се запознаваше за първи път с топката на европейското във Франция. Рууни пък приличаше на онези специалисти по озеленяването, които вървят бавно по терена и оглеждат за изровени чимове. Звездите на английското първенство за пореден път доказаха, че стават за местна употреба и

свалят гащите дори когато срещу тях се изправят момчета, които в свободното си време са бармани, сервитьори и готвачи.

Англичаните със сигурност могат да поемат още много подигравки, но извадиха късмет с колегите си от белгийския национален отбор. Уж златното поколение се сгромоляса в четвъртфинала със симпатичния отбор на Уелс.

Този път призът за най-голяма издънка може да бъде връчен персонално на треньора Марк Вилмотс. Той хвана един страхотен състав и направо го завря в миша дупка с безумните си тактически решения. Бивши и настоящи треньори, които коментират мачовете за водещите европейски телевизии, се чудеха и маеха от смените на Вилмотс по време на напечените мачове.

Белгийският селекционер дотолкова вбесил и собствените си играчи, че след загубата от Уелс Тибо Куртоа се нахвърлил да бие тренера. Вратарят на "Челси" не можел да повярва, че той и съотборниците му загубили наполовина спечелен мач и се развикал на Вилмотс за сгрешената тактика.

Скандалът бързо излязъл от контрол и се наложило няколко играчи да озаптяват разбеснелия се Куртоа. Той беше не по-малко афектиран и по време на официалната пресконференция и въпреки че седеше рамо до рамо с Вилмотс, обяви, че тактиката е била тотално сгрешена.

Моментално се намери журналист да го попита дали треньорът трябва да си подаде оставката.

"Това трябва да го каже самият той. Но е длъжен да вземе най-доброто решение за белгийския футбол", отсече Куртоа, ясно показвайки своята позиция по случая.

Самият Вилмотс засега категорично отказва да напусне потъващия кораб. Намери си и прилично оправдание за издънката срещу Уелс.

"В деня преди мача се контузи титулярният ни защитник Ян Вертонген. Не можех да разчитам и на Вермаелен, който изтърпяваше наказание. Наложи се да прекроявам защитата, вкарвайки в тежката битка по-млади момчета. Не съм объркал тактиката, куцаше ни комуникацията", изрепчи се Вилмотс, ясно подсказвайки, че планира да остане в държавния тим. Шефовете на белгийската футболна федерация също подкрепят сгрешилия каквото може треньор и ще му дадат шанс да продължи да се упражнява на гърба на националния тим.

Доста по-бързо беше решена съдбата на руския селекционер Леонид Слуцки след резила на "сборная" на европейското. В случая треньорът едва ли е най-големият грешник. Играчите му сякаш го бойкотираха с безумното си представяне по френските терени. Неслучайно цели петима руски национали намериха място в отбора на издънките на Евро 2016, съставен от 101greatgoals.com.

В непрестижната класация влезе и капитанът на Испания Серхио Рамос, който по никакъв начин не успя да вдъхне достатъчно увереност на своите съотборници, които бяха дошли с големите претенции във Франция.

А какво да кажем за прехвалените шведи. Дойдоха, поиграха малко и си заминаха по бързата процедурал

А големият им коз Златан Ибрахимович се представи отчайващо на това европейско. Личеше си, че го мързи дори да се затича и да влезе по-сериозно в някое единоборство. И той като Рууни се разхождаше замислен по терена и нищо полезно не свърши. Това не му попречи обаче да си осигури страхотен трансфер в "Манчестър Юнайтед". Явно босовете на английския гранд не са се впечатлили особено от слабите изяви на Златан и са убедени, че той ще покаже съвсем друго лице в английската Висша лига.