Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Проф. Ханке, изненада ли ви гласуването на Брекзита?
- Не. Лесно е да се рита по изгнили врати.
- Какво представлява ЕС след Брекзит? Клуб на заложници или нещо друго?
- Очаквам, че ЕС ще продължи да прави това, което правеше в миналото и продължава да прави -
съществено игнорира преобладаващото мнение
ще продължава да се централизира и да отнема власт от хората. Ползите са за лидерите на съюза и за тези, които работят в институциите му.
- 40 хиляди са чиновниците в Брюксел.
- България е малка страна, която изостави комунизма и се присъедини към ЕС. Всъщност благодарение на институции като ЕС, ОИСР, МВФ, Световната банка, ООН, неправителствените организации страната стана по-богата и с по-добре работещи институции. Но какво да кажем за
номенклатурата около ЕС, корумпирана от мафията,
която също е огромен проблем за страната. Вие плащате фантастични възнаграждения на тези чиновници. В рамките на Евросъюза те правят своите пътувания, срещи, а сега се страхуват, че парите им може да си отидат.
Това е една богата номенклатура на високо комунистическо ниво. Общественото мнение все още е влиятелно, видя се, че може да предизвика референдум и това може да доведе до революции. Брекзит е революция.
- Очаквате ли тя да продължи? Има страни като Полша, Италия, които са против новите правила на Германия и Франция.
- Мисля, че вероятността да има и други е голяма. Вижте номенклатурата, политическите лидери на ЕС, повечето медии - всички са за статуквото. В момента медиите вършат много лоша работа, правейки грешни анализи около случилото се. Сега всички касандри и песимисти тръбят:"Ние ви казвахме, вижте какво стана на пазара, вижте фондовите борси, вижте как се срина лирата, това е катастрофа, бедствие." А всъщност Брекзит е една голяма експлозия.  

Ще има ли български Exit от ЕС, четете в хартиеното издание.