Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ФЕНОМЕН: Пешко (вляво) се възползва по най-добрия начин от четирите си бъбрека.   СНИМКИ: РОЙТЕРС
ФЕНОМЕН: Пешко (вляво) се възползва по най-добрия начин от четирите си бъбрека. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Храбрият Пешко разхожда 4 бъбрека по терените във Франция, “дядо” Габор
никога не сменя сивото долнище

Европейското по футбол е в разгара си, а германците до един се определят като явни фаворити за първото място. Във федералната република обаче напоследък по-рядко говорят за футбол и повече обсъждат треньора чудак Йоахим Льов. В интерес на истината за него се говори доста и по целия свят, след като камерите го изловиха да потърква мишниците и след това да си души ръката.

И това съвсем не беше коронният му номер. Малко по-късно Йоги Льов бръкна в гащите, поразмести интимния комплект и отново обследва с нос какво е положението там долу. На други клипове го има да спуска ръка и към дъното на панталона си, но затова по-добре въобще да не споменаваме.

С въпросния си ритуал треньорът на Германия със сигурност може да бъде определен като един от най-странните типове на Евро 2016. Не че няма и и други чудати птици, които вълнуват феновете не само с изявите си на терена, но и с живота си извън него.

Йоги Льов специално няма проблем, че го наричат фрик, мърльо и куп други нелицеприятни обращения, тъй като явно помирисването на

интимните части

му носи късмет по време на мачове. Тренерът съвсем естествено отказва да коментира темата, но фенове се постараха да извадят и други негови подобни изпълнения по време на мачовете на германския национален отбор.

"Няма проблем, нали сме мъже и правим подобни неща", възкликнаха в един глас германските национали в опит да защитят своя наставник. И въпреки тяхната подкрепа фенове, бивши футболисти и медии не спират със солените шеги на гърба на Йоги Льов.

Далеч по-предпазливи са с шегите, отправени към един наистина странен случай на европейското. Полякът Славомир Пешко влезе в устата на хората не толкова с футболните изпълнения, колкото с анатомичните си особености. Халфът на Дружина полска разполага не с 2, не с 3,

а с цели 4 бъбрека

Източник на сензационната новина е собствената му майка, която от своя страна разчита на 3 бъбрека.

ПЪЛНА ПРОМЯНА: Ашли Уилямс в началото е талантлив бензинджия, но после се захваща професионално с футбола.
ПЪЛНА ПРОМЯНА: Ашли Уилямс в началото е талантлив бензинджия, но после се захваща професионално с футбола.

Жената разказва, че навремето забелязала колко често нейният син ходи до тоалетна и решила да го прати на лекар. В болницата обявили малкият Славомир за медицински феномен, който се среща един на 5,5 млн. земляни. След някоя и друга година момчето пак отишло на преглед и лекарят го предупредил, че е най-добре да забрави за футбола.

"С 4 бъбрека можеш да правиш всичко друго, но не и да се занимаваш със спорт.

Господ или природата - в което си избереш да вярваш, са решили да го даваш малко по-спокойно в този живот", отсича опитният доктор, но младият Пешко отказва да му повярва. Той постъпва в детско-юношеска школа и започва да се катери по стълбицата, уреждайки си дори трансфер в Германия. Сега Славомир е национал и използва по най-добрия начин своите 4 бъбрека, за да е на топниво по време на европейското.

Също толкова благодарен на

здравия си организъм

трябва да е съотборникът на Пешко в полския тим - Камил Гросицки. Халфът си има "само" два бъбрека, но за сметка на това се гордее с изключително борбен черен дроб. През годините Камил направи каквото можа, за да съсипе преработвателния си орган, но той не му се даде. Полските медии обичат да преповтарят драматичната история на Гросицки, който навремето си поставя амбициозната задача да изпие всичкия наличен алкохол в родината си.

ОБРАТ: Деле Али за една бройка да стане звезда в затвора, а не на терена.
ОБРАТ: Деле Али за една бройка да стане звезда в затвора, а не на терена.

"Превърнах се в жалък пияница, който не се интересуваше от нищо друго освен от това да пресуши още едно шише водка. На всичкото отгоре залитнах по хазарта и пропилях всичко, което не бях инвестирал в пиячка. Трагичният ми край беше на една ръка разстояние, но някак успях да се оттласна от дъното. Благодарение на здравия си организъм преодолях последиците от злоупотребата с алкохол и дори се върнах в голямата игра", горд е със себе си Камил Гросицки, който се кълне, че вече не стъпва в кръчма.

Навремето обаче може и да е се е засякъл по баровете с уелския национал Ашли Уилямс. Последният обаче не е бил там да кърка, а за да сервира. Железният защитник в началото на кариерата си е обявен за

абсолютно безперспективен

от няколко треньори и се хваща на работа като барман.

Ашли отива да се пробва във втора футболна академия, но и там го съветват да си търси друго поприще в живота. Младокът се хваща на работа в бензиностанция, а след това продава билети в увеселителен парк. Така и не успява да си избие от главата идеята, че може да си изкарва прехраната с футбол, и пробва в трета школа за млади талант. Там решават да му дадат шанс и така Уилямс успява да стигне до уелския национален отбор и да докаже способностите си на европейското.

От липса на талант никога не се е оплаквал наставникът на руския национален отбор Леонид Слуцки. Треньорите му вещаят

бляскаво бъдеще

и му помагат с каквото могат, за да развият уменията му. Точно когато е пред подписване на първи професионален договор, 19-годишният Леонид се качва на едно дърво, за да свали котката на съседите. Четириногото успява да се приземи елегантно на земната повърхност, но футболистът няма същия късмет. Пада отвисоко и се сдобива с мозъчно сътресение и счупен нос. По-лошото е, че е увредил неспасяемо едното си коляно.

ИЗЛЕКУВАН: Гросицки пребори влечението си към алкохола и стигна до националния.
ИЗЛЕКУВАН: Гросицки пребори влечението си към алкохола и стигна до националния.

"Лекарите ми казаха да забравя за футбола и аз ги послушах, но само донякъде. Реших да остана в играта, въпреки че повече никога не излязох на терена. Записах се на треньорски курсове и лека-полека усвоих тънкостите на играта. Бог ми помогна да се преборя с кошмарите и да изляза победител от тази най-тежка битка със самия себе си", признателен е на Всевишния Леонид Слуцки.

В една по-висша сила вярва и вратарят на унгарския национален отбор Габор Кирали. Наричат го "дядото" на Евро 2016 заради 40-те лазарника, които чукна тази година. Габор съвсем не е атрактивен само заради напредналата си възраст. Съотборниците му го знаят като един от най-суеверните играчи на всички времена. Той си спазва ритуалите с

целуването на тревата,

със стъпването с определен крак на терена, но тези номера ги правят и много други играчи. Габор се прочу покрай традицията си винаги да излиза на терена със сиво долнище. Някога сив анцуг му помогнал в много напечен момент и оттогава вратарят не искал и да чуе за екипировка с друг цвят. С приумицата му вече се съобразява дори производителят на спортна екипировка, който облича унгарския национален отбор.

Като какъв е известен и с какво е различен халфът на Англия Деле Али - четете в хартиеното издание на "168 часа".