Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любо Пенев беше единственият от поканените български звезди, които не дойдоха на юбилея. До последно Христо Стоичков се надяваше, че неговият приятел ще дойде за мача. Дори му бяха приготвили екип в съблекалнята. Само че племенникът на треньор номер 1 Димитър Пенев предпочете да си остане у дома.

И то не защото питае лоши чувства към Камата. Напротив, двамата бяха добри приятели в националния и Христо неведнъж е засвидетелствал своята подкрепа към Любо в тежките му моменти.

Добрите стари времена са забравени. Бившият нападател на "Атлетико" (Мадрид) не се яви на стадиона. Спря го твърде голямото му его. Пенев просто нямаше как да преглътне, че ще трябва да съблича марковия костюм и да облича спортния екип в една и съща съблекалня с Емил Костадинов и Йордан Лечков.

Не е изтекла чак толкова вода от онзи момент, в който Любо избухна в ефира на предаването "120 минути" срещу бившите си съотборници от златното ни футболно поколение. Тъкмо го бяха уволнили от националния и Чичовото се сети, че има какво да каже.

"Емо Костадинов леко ми идва неграмотен. Той пише "благодарА"! Какво правим? Нещо сменяме азбуката ли?", изригна Пенев, а след това подпука и Йордан Лечков: "Как този човек изобщо е на свобода? Той колко дела има - пет, седем, сто? Той съсипа града си и отбора си."

Впоследствие и Данчо Лечков, и Емо Костадинов отговориха подобаващо на своя някогашен съотборник и така се роди вражда, която едва ли някога ще бъде забравена и която стана причина Любо Пенев да не участва в мача.