Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Как "Малката булка" беше превърната в световен тв успех

Пратиша Банерджи за пореден път доказа, че истинският живот е много по-драматичен и от най-накъдрените сюжети на световноизвестните сапунени сериали. За съжаление Пратиша го направи по трудния начин, увисвайки на въже, завързано за вентилатора на тавана.

Трагичният край на звездата от индийския сериал "Малката булка" не може да бъде пресъздаден и от най-талантливия сценаристки ум в Боливуд. Тя е на върха на славата и на младостта си. В прегръдките си топли колегата си и всепризнат индийски красавец Рахул Радж Сингх. На всичкото отгоре в утробата се е създал живот. И въпреки всичко Пратиша се отвращава от този живот и решава да убие себе си и двумесечното си бебе.

Част от близките й въобще не са убедени, че актрисата сама е сложила край на живота си. Всъщност семейството се разделя на две. Първата половина предполагат, че красавицата не е издържала на напрежението от рязко връхлетялата я слава. На всичкото отгоре тя постоянно се оплаквала от безпаричие. Втората част от фамилията обаче е убедена, че Пратиша е била подтикната от своя приятел Рахул към самоубийството. По-крайните дори са на мнение, че той е надянал примката и е ритнал столчето. Всички очакват с нетърпение следователите да се произнесат по случая. А те в никакъв случай не бързат, осъзнавайки значимостта на своята задача. Разследва се всяка подробност от житието и битието на бившата малка булка, която е заменена по средата на сериала от друга актриса.

Животът й е подходящ за създаване на сапунена опера. Родена е на 10 август 1991 г. в малкия град Джамшедпур в скромно семейство. Късметът обаче я избира между стотици хиляди нейни връстнички и решава да я извади от анонимността. Пратиша участва в есемес анкета за нов индийски сериал и изненадващо я викат на кастинг. Режисьорът я одобрява, а сериалът "Малката булка" много бързо се превръща в страхотна сензация в родината си. Всички участници набързо си спечелват

страхотна популярност,

но най-обичана безспорно е Пратиша. Тя се харесва на индийците и заради историята в стил "беднякът милионер". Местните хора я припознават като една от тях и искрено се радват на големите й успехи. Именно тази хорска любов може би убива звездата от суперпопулярния и у нас сериал. Тя не може да се справи с толкова много обич, с хилядите любопитни погледи, които пълзят по гърба й, с всевъзможните оферти за участие в нови и нови сериали и риалити проекти. Колкото по-известна става Пратиша, толкова е и по-самотна.

"Тя имаше страхотни проблеми с психиката, но никой не се отзова на безмълвния й зов за помощ. Беше оставена съвсем сама да се разруши отвътре. Дори, ние, най-близките й, я оставихме на произвола на съдбата. Преди да се обеси, тя направи два други опита за самоубийство. Нагълта се с хапчета и за една бройка не скочи от прозореца. Дори и тогава

нямаше кой да й

подаде ръка

и недопустимото се случи", разказва пред индийски вестник приятелка на Пратиша Бенерджи.

Със сигурност най-достоверна информация би могъл да даде приятелят й Рахул, но самият той не е в състояние да сътвори достатъчно смислена история. Индийският актьор изпадна в нервна криза след смъртта на приятелката си и след съмненията, че той я е тласнал към бездната. Разследващите продължават да го питат защо не се е обадил в полицията, когато е открил мъртвата си приятелка.

"Уплаших се и не можех да действам рационално", не се уморява да повтаря Рахул. Той се опитва да убеди сънародниците си, че силно е обичал Пратиша и е искал да я направи своята малка булка. Двамата

планирали сватба,

дори се чудели къде да отидат на меден месец.

"Да не се прави на толкова романтичен. Той посягаше на Пратиша пред други хора. Държеше се лошо с нея, изтощи я психически и има вина за случилото се", твърдят близки на покойната актриса.

Трагичната й гибел на индийката със сигурност потресете мнозина в България, въпреки че разстоянието между двете държави е повече от 6000 км. Може и да знаем малко за индийския начин на живот, но за сметка на това хиляди нашенци не пропускат и секунда от случващото се в "Малката булка" и другите индийски тв поредици.

Интересен въпрос е на какво се дължи успехът на "Малката булка" у нас. На пръв поглед той е

сниман безумно,

разговорите са още по-безумни, а операторът сякаш е заспал на камерата и една и съща сцена на разплакана девойка или момък продължава повече от 2 минути. Според тв специалисти сериалът само на пръв поглед е толкова зле "сготвен". Протяжният му сюжет очевидно се услажда на зрителите.

Феновете му казват: "Пускам го да тече и мога да си върша домашната работа. От време на време поглеждам и се оказва, че нищо не се е случило." На практика този вид сериали са измислени така, че да вървят по цял ден, без да натежат или да натоварят зрителя. Екшън сериалите са съвсем друга бира. Него го гледаш на един дъх, а и е предназначен за публика, която не си стои у дома и можеш да я хванеш само вечер пред телевизорите", твърдят специалистите. Според тях създателите на "Малката булка" са се погрижили да изпипат и други детайли, които го правят толкова хитов не само в България, но и в други европейски страни. На първо място е сюжетът, който е близък на индийците, но не нещо ново за европейците. В "Малката булка" едно 8-годишно момиче е оженено за свой връстник и двамата трябва сами да се справят с предизвикателствата на житейското съзряване и след това на семйния живот. Съвсем естествено в историята са

набутани куп драматични истории,

които се развиват бавно и мудно. Но няма проблем - нали и без това му хвърляш само един поглед, докато оправяш прането или се занимаваш с уроците на децата.

Кой е най-гледаният индийски сериал ще разберете от хартиеното издание. 

Коментара ()

Вашият коментар