Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В желанието си да се почувстват значими, съседите ни смятат, че голяма част от известните българи са с македонски корени.

"Македонците винаги са били каймакът на българското общество", пише в. "Утрински вестник". Според статията през 1967 г. лично Тодор Живков заявил, че 50% от членовете на ЦК на БКП са македонци с българско самосъзнание.

Вестникът твърди, че с македонски корени е бившият премиер и настоящ евродепутат Сергей Станишев. Семейството му произхождало от Егейска Македония и по време на Балканските войни избягало в струмишкото с. Щука, където бил роден баща му. Георги Пирински пък е син на познат македонски комунист от Банско, който 28 г. се борел от САЩ светът да разбере истината за македонската нация.

Македонците преброили, че през 1917 г. в българското правителство имало 8 министри с македонски произход. Към именитите в България техни "сънародници" принадлежали Георги Димитров, Димитър Благоев, премиерът от началото на ХХ век Андрей Ляпчев, както и Симеон Радев. Във вените и на Андрей Луканов също течала македонска кръв. Вестникът смята, че в България има около 700 хиляди македонци.