Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тарторите на агитката на ЦСКА вземали по 15 000 лева преди всяка среща на любимия си отбор

Фенската любов не може да бъде купена с пари. Подобно послание е залегнало в десетки песни и стихове на футболните запалянковци по цял свят. Оказва се обаче, че в България подкрепата към любимия клуб си има своята финансова стойност и тя не е никак малка.
Поне така твърди бившият шеф на ЦСКА Иво Иванов. Той и другият собственик на “Титан” - Димитър Борисов, управляваха софийския гранд от 2009 до 2012 г. и явно имат добър поглед върху взаимоотношенията по оста клубно ръководство-фенове.
“Феновете на ЦСКА искат да виждат Меси на терена, но в същото време
държат да получават по 15 хиляди лева на мач, за да идват. Става един кошмар. Не знаеш кое е правилно, кое - не. Влизаш в един омагьосан кръг. Чудиш се, идват да пляскат на футболистите или на теб”, обяви Иво Иванов в ефира на Би Ти Ви.
Простите сметки показват, че ултрасите са прибирали по 60 хил. лева на месец, за да посетят четирите мача на своя любим отбор. Големият въпрос е къде са отишли парите, защото едва ли солидната сума е поделена поравно между всички присъстващи в сектор “Г”. Ясно е, че с парите са се облажили тарторите на агитката. Истината е, че и предишни собственици са разказвали как
шефовете на ултрасите редовно са ги изнудвали
за пари. Официално клубът си плаща за организацията на хореографията преди началото на мача, за организация на пътуванията за мачовете в провинцията, за заплатите на стюардите, които трябва да потушават страстите вътре в агитката,
за да се избегне намесата на полицията.
Със сигурност с 15 хил. лева на седмица биха могли да се оправят и тарторите на агитката на “Манчестър Юнайтед”, ако им хрумне да направят ефектна хореография.
Иво Иванов твърди, че този порочен процес не е традиция само в ЦСКА, но и в “Левски”. Босовете на “сините” също си плащали добре, за да си осигурят любовта на лидерите в агитката и оттам на всички ултраси.
“Футболът е игра за феновете, но у нас всичко е обърнато, опорочено. Но това не е само в ЦСКА. Какво си мислите? Че другите клубове нямат платени агитки? Става дума за една хубава платена любов”, категоричен е Иво Иванов