Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американската шампионка Сузи Хамилтън оправдава секс лудориите си в града на греха с психическо разстройство

В женската лека атлетика хубавите жени са кът. Неслучайно нашата Ивет Лалова години наред е определяна за бисерче между мъниста. Повечето от звездите в спорта приличат на биячите от футболната агитка, които смразяват околните със свиреп поглед и яки мускули.
Американката Сузи Хамилтън също като Ивет е приятно изключение. Тя е хем успешна в бягането на средни дистанции, хем пръска чар и сексапил на пистата. Сузи участва на три поредни олимпиади от 1992 до 2000 г., печели и 7 титли на САЩ. Специалистите я обявяват за едно от най-успешните момичета на американската лека атлетика.
Само че в един момент Сузи изчезва от полезрението на медии и спортни деятели. Официалното й оправдание е, че е забременяла и е решила да се отдаде на майчинството. Сузи ражда през 2005 г. и тотално къса всички връзки с предишния си живот. В същото време тихомълком започва да трупа слава и награди в съвсем друг вид спорт.
Едва преди няколко месеца стана ясно, че американската звезда на средни разстояния се е преквалифицирала в елитна проститутка. Ослепителната блондинка лесно си спечелва статута на звезда в града на греха - Лас Вегас. За една вечер тя прибира 600 долара, но иска още 300 отгоре, ако клиентът има по-специални сексуални мераци. Новата й спортна кариера в креватното родео обаче приключва, след като споделя на свой клиент, че е бивша звезда в леката атлетика. Злосторникът си прави труда да се разрови в стари броеве на спортните вестници и разбира, че неговата любимка, която му се представя като Кели Лънди, всъщност е бегачката Сузи Хамилтън.
Мъжът решава да избие част от парите, похарчени за сеансите с любимата му проститутка, и продава сензационната история на американски вестник.
Медиите се втурват
по петите на Сузи,
но поне в началото тя отказва да говори. В крайна сметка бившата спортистка решава да се изповяда пред Би би Си, за да се отърве от интереса на таблоидите. Спипаната в крачка красавица оправдава действията си с тежко психическо разстройство, което я мъчи години наред.
“Брат ми страдаше от биполярно разстройство и много дълго време държеше в напрежение цялото ни семейство. За съжаление не успя да се справи с проблема и се самоуби. Много по-късно се оказа, че и самата аз имам това заболяване, което превърна живота ми в истински ад. Състезанията ми носеха утеха, но тя беше мигновена. Постоянно се страхувах от провала. Бях си втълпила, че винаги трябва да съм първа, иначе няма смисъл да живея. На олимпиадата в Сидни видях, че няма да успея да се преборя с конкурентките и нарочно паднах 50 метра преди финала. Исках да оправдая пред самата себе си неуспешното ми бягане. Не можете да си представите какво е да си подложен на подобно напрежение”, разказва пред Би Би Си Сузи.
Тя силно се надява, че раждането на детето ще й помогне да преодолее проблемите, но не се получава така. Бившата бегачка изпада в тежка следродилна депресия. Лекарите я тъпчат с антидепресанти, но хапчетата не помагат.

Още за тази история четете в хартиеното издание на "168 часа".