Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На корицата на тази книга пише “Рей Бредбъри вълшебника”. Това е най-подходящото определение за този писател. Той наистина е вълшебник. Всяко негово произведение е магия, която ни отвежда в свят на нестандартна красота, мека носталгия и топла обич. “Лятно утро, лятна нощ” е колекция от двайсет и седем разкази и миниатюри, седемнайсет от които не са били публикувани досега.

Те ни пренасят в онова време или по-точно казано, безвремие от годината, когато най-важните неща са люлеещ се стол на верандата, залезът и светулките.

Всяка от историите допълва картината на мистичния Грийн Таун, познат ни от много от емблематичните произведения на Бредбъри, за да ни го покаже обвит в тайнственост, топлина и сладострастие.

Защото в летните нощи всичко е възможно – да срещнеш мистериозна любовница по улиците на града, да дочакаш избраника на сърцето си след петдесет години самота или да се опияниш от любовна отвара.

Всяка дума на Бредбъри е като мед, като аромат на щастие, като мечта. Вълшебникът успява да създаде място, изпълнено с уют и обич. Той сякаш ни връща в детството на безгрижието или ни отвежда в идеалистичния свят на влюбените. Тази книга е вкусна като първата целувка, опияняваща като лятна нощ и необходима като дълго чакана любов. В света на Бредбъри всичко е прекрасно, без да става сладникаво – щастието винаги носи по малко носталгия, а тъгата е пропита с надежда.

Именно надеждата винаги е била най-важната съставка в творчеството на Бредбъри редом с топлината на душата и безкрайната обич, скрита в човешкото сърце.