Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СРОДНИ ДУШИ: Астроложката и нейният съпруг Андрей
СРОДНИ ДУШИ: Астроложката и нейният съпруг Андрей

Духовното име на Светлана Тилкова - Алена, не е само название, а ключ за нейните лични качества и парола към селения, недостъпни за човечеството. Всъщност чрез него тибетските учители на астроложката й дават цели пет отделни имена, които тя няма право да разкрива. Общото Алена я описва като Афродита, богиня на лова, но на този на вселенското знание и закрилница на животните (на живота), съдържа любов (вселенска), разкрива емоционалност (чувствителна и състрадателна заради нейния съдбовен път), нежност и амбиция, за да върви без страх по пътя на духовното знание. В своя житейски път досега тя се е сблъсквала с много трудности и изпитания за нейния дух, но в настоящето съумява да гледа към бъдещето с усмивка.

- Алена, като постоянно загледан в бъдещето професионалист, колко често хвърляш поглед и към миналото?

- Да не забравяме, че минало, настояще и бъдеще съществуват като единно и неделимо цяло. Ето защо погледът към бъдещето неизменно е свързан с поглед и към миналото.

По-рядко и за удоволствие съм там. Обичам да бъда например във Второто българско царство или във времето на княз Борис Първи, на хан Аспарух или на хан Омуртаг - строителят, на Авитохъл - основателят. За съжаление е правило писаната история често да е различна от действителната в отминалото време.

Бъдеще и минало винаги са слети,

когато обяснявам причината за проблем в настоящето, появил се като кармично наследство от минало прераждане, особено когато е свързано с турското робство.

- Като член на управителния съвет на Виенския клуб помагаш за ежегодното осъществяване на традиционния Виенски бал в София.

- Моята задача е свързана с рекламата и медийното отразяване на бала в България, който е не просто веселба на успяващи хора, а значима част от културата на Австрия, която ни допада и с удоволствие се потапяме в атмосферата на валсовете. На софийския бал, провеждащ се тази година за 16-и път, по традиция присъства делегация от Виена. Патрон на бала в предходните години са били представители на правителството, а от 6 години е кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, заедно с посланика на Република Австрия понастоящем Н.П. Роланд Хаузер. На бала може да присъства всеки, а основната част от приходите се заделя за благотворителност - тази година ще е за децата с онкохематологични заболявания, за които в предходните години Виенският клуб е дарил 40 000 лева.

- Как върви организацията на събитието и ставали то с всяка следваща година по-модерно, или запазва магията на една отминала епоха?

- Работата по всеки следващ бал започва броени месеци след приключване на предходния. Тазгодишният ще се проведе на 20 февруари, а организацията му, най-тежката част от която се пада на Мария Нейкова - главен секретар на клуба и основен организатор на бала, започна през юни 2015 г.

Сезонът на баловете в Австрия продължава няколко месеца в първата третина на всяка година.

Само във Виена ежегодно се провеждат над 450 бала, най-бляскавият от които е Оперният бал. Тъй че магията на отминалата епоха е част от настоящето, а не само театрална възстановка.

Баловете у нас не са някакво чудо невиждано

Те са част от живота на двореца още с идването в България на княз Фердинанд през 1887 година и до 9.09.1944 г.

Дали е първият, не знам, но е документиран бал в двореца в София на 20 декември 1895 година.

Първопроходници пък след десетоноемврийския преврат са Мария и Румен Нейкови.

- След раждането на внука на Бойко Борисов редица медии са поискали от теб да изготвиш хороскоп на бебето, но си отказала. Какви са твоите морални и етични закони, към които се придържаш винаги служебен и личен план?

- Що се отнася до астрологичните ми прогнози, мнозинството от хората приемат за достатъчно астрологът да има знания и да им дава верните съвети. Такива са десетки хиляди от милионите астролози по света. Сред тези десетки хиляди има една много тънка извадка, наречена “доверени” астролози. Имената им могат да бъдат видени в сайтове с ограничен достъп. Тези хора, независимо от етноса си и държавата, в която живеят, се подчиняват на строги морални и етични правила. За да стигнат до нивото, до което са, те са минали през много проверки и накрая са дали клетва. Не бих нарушила моята клетва, още повече за да задоволя нечие нездраво любопитство. Някой от любопитстващите дали се замисля, че хороскопът, в който са изброени всички качества на личността - силните и слабите, е оръжие, което

има силата да унищожава по-сигурно от куршум!

При това и безнаказано. Просто манипулираш човека така, че той да бъде винаги в уязвима позиция, подвластен на своите слаби страни. Ето едно правило: Никога не изготвям хороскоп на човек, ако не е поръчан лично от него. Публичните хороскопи са така изготвени, че да не нанасят вреда.

- Готова ли си за това, което ти предстои на теб самата през годината на огнената маймуна?

- Предстои ми работа, работа и пак работа. Все още почивката не съм я планирала. Знам какво ми предстои не само в току що започналата година на Огнената маймуна, но и в следващата - на Петела, след като бизнес и политическите ми астрологични прогнози са вече за края на 2017 година. По-важно е не дали аз съм готова за изненадите на предстоящата година, а дали отделният човек, обществото като цяло са подготвени и са склонни на разумни действия, а не само на инертно подчинение на случващото се през 2016 година.

Годината на Червената огнена маймуна както зарежда с желание за работа, така засилва непочтеността в отношенията, склонността към измами и опити за благоденствие, основани на нечие страдание. Измамите ще стигнат невиждани висоти, което е само част от проблема. Не бива да забравяме, че настоящата 2016 година е година на Марс, с вибрация 9. Енергията на Марс не подминава никой, но умният и практичен човек ще я използва, за да гради и просперира. Първичният човек със семпла и първосигнална душевност независимо от социалното му статукво ще я превърне в агресия, насилие, тормоз. Убийствата и самоубийствата ще зачестят, сексуалното и домашно насилие - също. Смъртта, уви, е ежедневие. Тази характеристика на настоящата година съчетана с непочтеността на маймуната ще увеличи опитите за заграбване на чужди блага и пари, колкото и нищожни да са сумите. Такава ще е настоящата година - изпълнена с агресия, насилие и смърт. От всичко, което се случва в България виждам, че хората не са склонни да се контролират. По им харесва да мрат или да убиват, само и само да си изпушат агресията.

ПРАЗНИК: Юбилей на астроложката в Алпите.
ПРАЗНИК: Юбилей на астроложката в Алпите.

- Разкажи повече за своите способности, които си имала като дете да виждаш неща от “незримия” свят.

- Възприемам дарбата си като тежка, понякога непосилна мисия, като наказание, въпреки че мнозина ми завиждат за нея. Не завиждайте, тежестта е голяма и въпреки че

не съм я искала, съм длъжна да я нося и да бъда полезна чрез нея

Не е правилно да се каже, че съм имала като дете способности да виждам в незримия свят. Умението ми да странствам във времето и пространството в единното минало, настояще и бъдеще, за жалост, не остана в миналото. То е мое ежедневие. Много пъти съм мечтала да бъда като всички останали хора. Знам, че няма да бъда разбрана. Опитайте се да си представите, че още в детска възраст не виждате човек срещу себе си, другарчето, с което си играете или споделяте чина, а неговия образ в предходни прераждания. Ако съдбата не ме беше срещнала с моите Учители високо на Тибетското плато, където в продължение на 15 години всяко лято да бъда обучавана и научена да контролирам дарбата си, днес животът ми щеше да е съвсем друг, но в никакъв случай сред нормалните хора.

Незримият свят е бил и ще си остане зрим за мен.

- Като бебе си била на косъм от смъртта. Преживявала ли си след това и други ситуации, в които е бил застрашен животът ти?

- Отдавна не броя случаите, в които животът ми е бил застрашен. Приемам го като естествена последица от дарбите си, колкото и да ми е неприятно. Ще ви разкажа за най-подлото посегателство над живота ми. След връщането ми от Сингапур в началото на 90-те години обраха апартамента ни. Пълен погром беше.

Обадихме се в районното, те дойдоха и казах на разследващия полицай, че ако видя някакви снимки, може би ще им посоча бандитите. Показаха ми албуми и посочих хората, вандалствали в апартамента ни. Мислите, че ги арестуваха? Грешите! Седмица по-късно на път за работа двама, тичайки бясно зад гърба ми, ме блъснаха пред наближаващия тролей и ми изкрещяха,

че щом виждам толкова много, така ми се пада. Спаси ме светкавичната реакция на шофьора. Оттогава си дадох дума, че на българската полиция няма да давам помощта си и не съм го правила. Щом има склонни да се продават за такива дреболии като апартаментна кражба, какво да говорим за нещо значимо.

- От какво се страхуваш?

- Ако под страх не се разбира уплах, а състояние на съзнанието и подсъзнанието, то това са хлебарки, плъхове и змии, въпреки че в Индия пробвах да галя малки кобри. Добре, че ме спряха преди съжалението ми, че са отделени от майка си, да е било възнаградено с отровно ухапване.

- Как ще коментираш предсказанията на Ванга, която не се е водила по звездите, и нейните феноменални способности изобщо? Различни изследователи настояват, че тя е една голяма заблуда, създадена от Държавна сигурност.

- Тъжно и обидно ми е, чувствам се омерзена от всички измислици, които се изсипаха за тази достойна и много изстрадала българка.

Дарбата е безспорна, но по време на комунизма и социализма държавата не пожела да използва неслучайната й поява и живот в България, за да вървим напред и нагоре.

За кой ли път типичната нашенска простотия и завист закрепости Ванга в руслото на битовите злободневия, а не я използва за нещо мащабно.

За ДС и Ванга много пъти се е писало след кончината й през 1996 година. Още много пъти ще се тиражира тази измислица. Имало е, има и ще има хора, които не искат България да е дарена с такъв проводник към незримия свят като Ванга. Защо България, а не Русия примерно?

След загубата на първото ми дете през 1983 г. шест месеца живях в Петрич, майка ми е от този град. Всеки ден прекарвах часове заедно с пророчицата и знам какво беше тя. Феномен, който помогна на 500 хил. българи, но когото България не заслужаваше.

- Руски журналисти пък твърдят, че са открили наследница на пророчицата - 13-годишната Каеде от Франция. Вярваш ли в подобно прераждане?

- Няма нужда да вярвам. Знам, че това е или лъжа, или заблуда. Преди години написах, че

Ванга е получила правото да не

се преражда

повече на Земята,

тъй че такова прераждане няма, а и не би могло да има поради една "техническа" подробност.

Тази година ще се навършат 20 години от кончината на Ванга. Срокът е нищожно кратък, за да може душата на починалия, още повече че това не е редови землянин, а затрупана с десетилетия човешка болка жена, да се пречисти на астралните нива, да осъзнае грешките си, да си почине и да се отправи към следващото си прераждане. Толкова кратък срок за прераждане на Ванга е немислим, още повече че детето било сега на 13 години. Тази е поредната измислица, за да се продават печатните издания.

- Срещала ли си хора, които открито са изразявали недоверието си към твоите прогнози?

Само глупак, фанатик или мразещ ме завистник може да изрази недоверие или дори да отхвърля верността на моите прогнози. Има ги, но обикновено се крият, анонимни под мои материали в интернет пространството. На такива криещи се същества изобщо не обръщам внимание. За последните 15 години в България съм се доказала с ревността на моите хороскопи, включително политически, публични и частни. През ноември направих своя 200 хиляден хороскоп, тъй че фактите говорят за доверие, а недоверието е за тези, за които гроздето е кисело или за такива, на които съм отказала прогноза. Далеч не на всички съм склонна да дам астрологичен съвет.

- Как би описала кармата на повечето българи?

- Тежка до непоносимост, но не защото са им виновни миналите им прераждания. Нито техните астрологични заложби в мига на тяхното раждане, нито кармата на държавата, както и природата. Виновни са те самите, защото през последните 20 години живеят в пълно безхаберие, изпълнени с гняв, агресия и жестокост,

в очакване на чудо

да получават, без да

дават от себе си

Омразата е водеща в дните ни.

Всички нелечими болести, ако не са генетични увреждания при раждането, са плод на омразата. Лечими са, ако хората трупат положителна карма, и абсолютно нелечими, ако и вече болни продължават да изпитват гняв. Бих казала, че са несретници по собствен избор.

- Смяташ ли, че повечето хора са обсебени от идеята да бъдат наясно със своето бъдеще?

- Българинът има примитивно, атавистично, граничещо със суеверен страх възприятие за своето бъдеще.

Има хора, които категорично отказват да надникнат в бъдещето си, защото "ако има нещо лошо, по-добре да не го знаят".

Мнозинството ходи по врачки, екстрасенси и феномени, за да чуе “какво му се дава” и после инертно да чака да му се случи. И въпреки че на думи всеки се съгласява - действията в настоящето определят бъдещето,

малцина са творци

на кармата си

На мнозинството му харесва да е жертва на злата съдба.

- Пътуваш много, но кое е мястото, от което си била най-впечатлена? Къде обичаш да се завръщаш често?

Била съм на много места по планетата Земя. Има неповторими кътчета, с неповторима красота, където бих се върнала отново, но не за да остана завинаги. Бих посетила отново Тибет, Индия, Сингапур, Мексико, Бразилия и Аржентина... мога да изброявам още много. А завръщането е винаги в България!

- Кои са най-ценните ти познанства?

Не ми е ясен смисъла на "ценност" в познанствата. Познавам хиляди хора, на всякакви позиции по целия свят. Не съм искала от никой нещо за себе си. Каквото трябва да имам го получавам чрез труда си. Обикновено аз давам.

Ценност - в духовен план, да има няколко човека на планетата, които за мен са ценни приятели.

- Можеш ли да разгадаваш същността на хората и според какви качества и ценности избираш приятелите си?

Защо ми е да разгадавам, който и да било човек, след като звездната му карта ми дава цялата информация за него, дори и тази, която крие от себе си или още не е открил като свои качества.

Аз съм общителен, но вече затворен човек. Станах такава в последните десетина години, за да се предпазя, доколкото е възможно, от използвачите, от добронамерените, но всъщност вредящи ми хора, от соченето с пръст, подвикванията и злословията. А приятели нямам. Искам да имам, нужни са ми, но хора като мен са предопределени да нямат... е с малки изключения, но ще ги запазя в тайна. За да имаш приятел той трябва да лъчи твоята енергия, да имате еднаква житейска философия, еднакви житейски ценности. Трудна работа. Свикнала съм с моето различие спрямо хората и приемам философски самотата си.

- Съпругът ти Андрей ли е твоята най-голяма опора?

- Да, Андрей е моята опора, защото без неговата подкрепа нямаше да се справя с отговорностите, с които ме е натоварила съдбата. Живеем в хармония и разбирателство. За всичките години съвместен живот винаги има за какво да си приказваме, а чувствата ни са все така силни, както в началото.

- Как се запознахте? С какво те впечатли?

- Запознахме се през далечната 1980 година на 6 ноември в кафето на МГИ, където той беше първокурсник, а аз преподавател. Помолих го да ми купи кафе и сандвич, а след часовете ме чакаше, за да пием заедно кафе. Не се е наложило да ме впечатлява,

защото се оказа, че се “водим” с него от 15 минали прераждания Това е 16-о общо. Носим си щастието в подсъзнанието.

- Всеки човек ли си има сродна душа и може ли понякога така да се размине с нея, че никога да не се срещнат?

- Всеки човек има сродна душа от минало прераждане или дори от поредица минали прераждания. Има такива, в които човек не е орисан да срещне своята предишна кармична половинка. Тогава, за да създаде семейство, той намира друго подходящо партньорство и така се ражда нова кармична връзка. Ето защо няма как да съществува правило за задължителна среща със сродна душа, която може да не е кармична половинка, а приятел, роднина, баща, майка, брат или сестра - близнак от предишен живот. След като такава среща не се е състояла в дадено прераждане, значи така сме заслужили или сами сме го избрали и съдбата ще ни я поднесе някога далеч напред във времето.

Цялото интервю четете в хартиеното издание на "168 часа".