Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОЕКТ: Красен Кралев предлага цялостна реформа във футбола.
ПРОЕКТ: Красен Кралев предлага цялостна реформа във футбола.

Оказва се, че футболните босове имат кардинално противоположни мнения

какво точно да се направи, за да бъде спасен българският футбол,

и след охлаждането на първоначалните емоции се оформят три основни лагера на незаинтересованите към идеята, силно подкрепящите я и крайните й противници.

В групата на нехаещите да има или да няма Висша лига може да бъдат причислени финансово независимите отбори, които към днешна дата се изчерпват с "Лудогорец" и "Левски". Двата основни конкурента за титлата нямат нищо против да играят в нова Висша лига, но са склонни да продължат и в сегашния формат на "А" група. В интерес на истината босовете на "Левски" в момента водят битка на друг фронт и едва ли имат време за обсъждането на тотална реформа на футбола. "Сините" съдят БФС за решението на централата да анулира всички резултати на изхвърления от "А" група "Литекс". Това решение (за което БФС твърди, че е единственото възможно в случая) даде предимство на "Лудогорец", който дръпна сериозно в класирането пред "Левски". Боричканията между двата водещи клуба изконсумираха цялата им енергия, а и ги чака пряк сблъсък още в първия кръг от пролетния сезон в шампионата и сега на никого от двата лагера не му е до обсъждане на нов формат на първенството.

Кои тогава са твърдите поддръжници на идеята? Интересното е, че това са все отбори, които в момента са извън борда дори на изстрадалата на "А" група. ЦСКА и "Локо" (Сф) бяха изхвърлени заради рекордни дългове и сега се чудят как да си уредят отново промоция в елитния футбол. Шефът на столичните “железничари” Петър Касев се похвали, че пари има, проект има, отборът му е напълно готов да бъде горд участник в родната Висша футболна лига.

"Планирали сме бюджет от 3,6 млн. лева,

за да можем да се подготвим съвсем официално за новия формат на "А" група и да се върнем там, където ни е мястото. Ще изградим и нов стадион с 22 500 седящи места. Строителството ще го възложим на две външни компании. Ще изпълним всички необходими условия, за да бъдем отново в елита", обявява революционните си планове Петър Касев.

Целият материал четете в хартиеното издание на "168 часа".