Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реформата предвижда създаването на Висша лига, в която ще имат право да участват единствено финансово независими отбори с модерни спортни бази

“Необходим е незабавен рестарт на българския футбол, който акумулира твърде много скандали през последните години.

Босовете на елитните ни отбори ще трябва да седнат на една маса и да се разберат как ще я карат оттук нататък.Готов съм да инициирам подобна среща и да помогна с каквото мога, за да се осъществи промяната", заяви съвсем наскоро спортният министър Красен Кралев и с думите си даде повод за събуждането на силни страсти в родната "А" група.

В интерес на истината "168 часа" още доста преди Кралев предложи да има нулева година в BG футбола, за да имат шанс отборите ни да си оправят бакиите и да започнат на чисто. Друго си е обаче един министър да го каже. Думата му си тежи на мястото и няма как да бъде отмината с безразличие. Собствениците на отборите от "А" група през годините все обещават веднъж завинаги да сложат картите на масата и да работят заедно за бъдещето на най-популярния спорт у нас. Веднага след призива на министър Кралев футболните

специалисти заговориха за създаване на

българска Висша лига,

която да замени сега съществуващата "А" група. В новия футболен формат ще имат право да участват единствено и само отбори в цветущо финансово състояние, които притежават одобрени от УЕФА спортни бази.

Бедните остават

извън борда

и могат да кандидатстват за място във влака на богатите чак когато си платят дълговете и си ремонтират стадионите. За отличниците съвсем естествено ще има и отлични печалби от тв права, продажба на билети и от приходи в евротурнирите. Защото създаването на Висша лига има за цел да повиши качеството на футбола у нас и да помогне за изграждането на отбори от средноевропейско ниво, които са редовни участници я в Лига Европа, я в Шампионската лига, където буквално те позлатяват от главата до петите.

За какво би помогнало създаването на българска Висша лига по футбол според най-оптимистичните планове - четете в хартиеното издание на "168 часа".