Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Продуцентът на "Господари на ефира" Джуди Халваджиян е един от двата основни стълба на огромната си фамилия заедно със своя брат и съдружник Маги Халваджиян. Двамата оглавяват големия арменски род след смъртта на техния баща и споделяйки безпогрешен нюх към успеха, развиват телевизионния бизнес у нас. Те винаги са заобиколени от своите роднини както у дома, така и на работа, защото според самия Джуди кланът Халваджиян е пример за едно добре работещо семейство.
Пред "168 часа" шефът на "Господарите" сподели защо никога не прави компромиси със своите принципи и как гледа на критиките от последно време след връчването на "Златен скункс" от Боби Ваклинов на Венелин Петков. Шефът на новините на Би Ти Ви си спечели статуетката поради факта, че късните новини на телевизията бяха на запис в деня на атентатите в Париж и нямаха новина по темата.

- Г-н Халваджиян, как ще коментирате разигралата се ситуация около връчването на "Златен скункс" на шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков?
- Позицията ни ясно личи в излъченото в предаването видео. Смятам, че е недопустимо национална медия, която и да е тя, да си позволява да излъчва новини на запис в днешно време.
- Едни определиха като неадекватна реакцията на Венелин Петков. Други пък сметнаха за нехигиенично отношението към него. Как ще отговорите на вторите?
- Всичко беше по правилата на "Господарите". Когато разбрахме за липсата на новина от страна на късните емисии на Би Ти Ви в деня на атентатите, логично нашата реакция беше тази, че трябва да връчим скункс на човека, който отговаря за съдържанието на новините в Би Ти Ви. А що се отнася до това, че Боби Ваклинов е бил прекалено настойчив, това се дължи само и единствено на поведението на Венелин Петков.
Съвсем нормално е, когато някой кандидат бяга от скункса, ние да продължаваме да го гоним. Фактът, че Петков е осъзнал, че е направил грешка, като не си взе скункса при първия опит, се доказва от това, че на другия ден сам пожела да го направи.
- Обиждат ли ви обвиненията, че този репортаж е вид отмъщение на Люба Ризова, която преди време заемаше поста на Венелин Петков в Би Ти Ви?
- Няма нищо вярно в подобно твърдение.
На Люба Ризова въобще не се налага да взема такива решения, защото тя е наш консултант, който е ангажиран единствено с репортажите и разследванията.
Решението да се даде "Златен скункс" на някого първо се дава като предложение от екипа на "Господарите" и в крайна сметка аз избирам дали тази идея да се реализира, или не.
Смятам, че хората, които са получили тази награда, трябва да мислят как да не срещат отново Боби Ваклинов, а не да търсят други мотиви и оправдания за собствената си грешка.
С годините сме доказали, че не изпълняваме никакви поръчки. Ако от Нова телевизия бяха излъчили новините си на запис, и на тях щяхме да връчим "Златен скункс".
А що се отнася до мнения и публикации на някои журналисти, че това било акт на нелоялна конкуренция и е поръчково, ще им кажа само, че в 13-годишната история на "Господари на ефира" ние сме давали нашата награда както на лица от същата телевизия, в която сме, така и на лица от конкурентните телевизии.
И нали някои журналисти не си мислят, че трябва да се консултираме с тях преди да дадем "Златен скункс" на някого. Ако толкова държат да решават на кого да връчват подобна награда, да си измислят собствена и да си я раздават. Разбирам, че може би трябва по-често да връчваме скунксове от този тип и на тях, за да могат и те да свикват с идеята, че никой не е застрахован от грешки, включително и ние самите.
- Споделяли сте в интервю, че преди години сте напуснали Би Ти Ви, защото там са ограничавали вашата свобода.
- В момента с Павел Станчев сме в отлични отношения. Ние имахме неразбирателства с предишното ръководство на медията. Сега обаче дори Павел Станчев да ни се сърди след станалото, което вярвам, че не е така, аз пак не бих могъл да наруша своите принципи. За всяко решение и действие на екипа ни имаме железни аргументи.
- Нова телевизия поставя ли ви някакви ограничения?
- Не, разбира се. Имаме пълна свобода на действие, защото иначе "Господари на ефира" няма как да съществува и да бъде това, което е, ако му се поставят ограничения.
- Като продуцент вие абстрахирате ли се от войните на телевизиите за това коя е по-по-най?
- Не ми влияят подобни отношения. Не ме интересува дали хората ще си помислят, че ако връчим "Златен скункс" на някого от друга медия, то е, защото воюваме с нея Не е правилно да се съобразяваме с нещо подобно.
- "Господари на ефира" рядко си спечелват негативни оценки и се ползват най-вече с доверието на зрителите. В този ред на мисли доволни ли сте от номинацията на екипа ви за "Човек на годината" заради факта, че извоювахте създаването на зоополиция у нас?
- Доволни сме, защото това е поредното доказателство, че си вършим добре работата. За нас обаче едно такова признание не е най-важното, ако в същите тези номинации присъства и такава на кандидат, който излежава присъда за убийство.
Затова ние оттеглихме нашата кандидатура, която е издигната от Лиляна Дончева.

Цялото интервю четете в печатното издание на в. "168 часа"