Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лъчезар Иванов, повече известен като Лъчо Терориста, е имал много сериозни затруднения в бизнеса и реално е бил пред фалит. Това е и най-вероятната причина, заради която 52-годишният мъж се застреля със законния си "Смит енд Уесън" в джипа си в софийския квартал "Бояна".

Както вече стана известно, в последните месеци преди фаталния изстрел Терориста започнал да прехвърля фирмите на по-големия си син Лъчезар. Те обаче не били в добро финансово състояние. Според запознати Иванов имал и дългове.

Животът не се развивал според очакванията му в последните 2-3 години. Една от причините за това е и резкият спад на строителната активност у нас. Лъчо Терориста имал фирма за добив на инертни материали в село до София и бетонов възел, преди години имал и няколко проекта за строеж на сгради.

52-годишният мъж имал и няколко свои заведения, между които е и популярното кафене "Байсикъл" на бул. "Витоша". Причината да го кръсти така е интересът му към колелата. Приятелите му разказват, че много често той паркирал джипа си пред офиса на бул. "Патриарх Евтимий", недалеч от Петте кьошета, а след това обикалял центъра на града с колелото си.

Само малцина, много близки приятели на Лъчо Терориста, знаели за финансовите му проблеми и подробно как са се развили те през последните години.

За останалите новината за самоубийството му е шок, тъй като до последно 52-годишният мъж не показвал по никакъв начин, че има проблеми и може да посегне на живота си. Това е причината мнозина да не вярват, че той сам е натиснал спусъка на пистолета.

Източници от полицията обаче са категорични, че става въпрос за самоубийство. Лъчо Терориста бе открит от иконом на баровска къща в пряка на ул. "Беловодски път". Свидетелят първоначално си помислил, че става въпрос за катастрофа, защото след изстрела джипът се блъснал в дърво до пътя.

За това, че Лъчезар Иванов е посегнал сам на живота си, говорят следните факти: джипът е бил заключен отвътре, мъжът е използвал законно притежаван пистолет "Смит енд Уесън", застрелял се е в главата с дясната ръка (той е десняк), по която са открити барутни частици.

Освен това куршумът е строшил стъклото на прозореца, а траекторията му съвпада с нараняванията по главата на трупа. На таблото зад волана Лъчо Терориста оставил и телефонния номер на съпругата си Светлана, за да й се обадят, когато го открият.

Как се запознават Лючо Терориста и боса на ВИС Георги Илиев, защо Лъчезар Иванов попада в затвора и как отвлича самолет четете в новия брой на в. "168 часа".