Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ученикът Георги Игнатов е намушкан смъртоносно с много силен удар с нож с 13-сантиметрово острие. Убиецът използва хладно оръжие не за първи път, той е много опитен и носи винаги нож у себе си.

С тази оскъдна информация разполагат разследващите след аутопсията и огледа на местопрестъплението.

Почти сигурно е, че нападателите са били двама. Те или са изненадали много Георги или са го познавали. Това обяснява друг странен факт - няма абсолютно никакви следи на отбрана по тялото на ученика. Най-често при нападения с нож

жертвите имат повърхностни

наранявания по ръцете, с

които опитват да се защитят от острието.

Георги има само едно пробождане, което обаче се оказва фатално. Експертите са категорични, че ударът е бил много силен и дълбок, а използваното оръжие не е кухненски нож, а най-вероятно тип "пеперуда", който много често се използва от хулигани, търсещи преимущество при улични сблъсъци. Стандартната дължина на острието на този тип хладно оръжие е 10 сантиметра, но на пазара се продават и много модели, които достигат и до 15 см, което съвпада с нараняването на момчето.

До късния следобед в четвъртък полицията нямаше конкретен заподозрян по случая, нито бе открила оръжето на престъплението.

Единственият шанс да бъде разкрит случаят, е да се обади някой свидетел на инцидента. Ако това не се случи до края на седмицата, вероятността да бъде уличен убиецът остава минимална, коментираха пред "168 часа" експерти. Те уточниха, че

хладно оръжие

използват импулсивни

и избухливи хора

Такива, които в повечето случаи нямат предварителен план да извършат престъпление, а действат по ситуативни мотиви, когато попаднат в конфликтна ситуация.

Потвърждение за този психопрофил е и фактът, че убийството на Георги е извършено на място, където има непрекъснат поток от хора, които могат да станат свидетели на нападението.

Почти сигурно е, че някой минувач е видял убиеца. Въпросът е дали е запомнил важни детайли от външния му вид и дали ще събере смелост да се обади в полицията.

За момента няма и абсолютно

никакво потвърждение на версията, че кървавият нож е държан от футболен фен, въпреки че характеристиките на ултрас от агитка съвпадат донякъде с профила на нападател с нож.

Георги подкрепяше "Левски", но не беше краен фен, не е демонстрирал пристрастията си. Заради любов пък е още по-малко вероятно да е станало", разказва пред в. "168 часа" близка приятелка на Георги.

Момчета от агитката на "Левски" са категорични, че той не е бил известен в тяхната среда, не е участвал в сбивания, нито е ходел с тях. Затова смятат, че е

малко вероятно да е бил наръган заради футбол

"Това беше най-прекрасният човек. Много свястно момче, умен, честен, чисто дете беше. Нямаше проблеми с никого, разбираше се с всички. За жалост не знам какво се е случило. Но той нито е бил хулиган, нито се е бил. Никога не би се заял с някого", разказва най-добрата приятелка на Георги Владимира Георгиева.

16-годишният Георги Игнатов, чието тяло беше намерено в Борисовата градина на 2 юни минути преди да прозвучи сирената в памет на Христо Ботев, е бил приет преди година в търговско-банковата гимназия с много силен успех

в паралелката с

най-висок бал

- банково дело с интензивно изучаване на немски. От 6 месеца имал приятелка - Лора, момичето, което намира трупа му.

Още за спомените на съучениците на Георги и версиите на разследващите четете в новия брой на в."168 часа".