Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кои са най-преповтаряните световни легенди? Една от тях е, че американци никога не са стъпвали на Луната и всичко е режисирано в холивудско студио.
Друга разказва за чудовището, което се плиска по залез - слънце в плитчините на езерото Лох Нес. Не забравяйте и катастрофата на извънземен кораб на американска земя, закодирана в секретните файлове на ФБР като "случая Розуел". А, да не изпуснем и Елвис, който е жив и си гледа старините в някой тих мексикански курорт. Но има и още една сензационна история, свързана с легендарната група "Бийтълс", която е сравнително по-непозната за родните фенове на световните конспирации. Според нея през далечната 1966 г. великият текстописец, композитор и изпълнител Пол Маккартни загива в автомобилна катастрофа и е
заменен от двойник, за да бъде спасена групата. Сензацията отново излезе на бял свят в дните около трагичната смърт на Джордж Майкъл. Дали и за него няма да се роди поодобна сензация някой ден? 

За първи път версията за живия Макартни е публикувана месеци след разпадането на ливърпулската банда през 1969 г.(официално обявяват раздялата през 1970 г., но решението е взето предишната година). От тогава до днес никога не е губила своята инерция. Все ще се намери някой изследовател да открие ново доказателство в подкрепа на твърденията, че Пол почти от пет десетилетия не е между живите и през цялото това време по света се разхожда негово точно копие, което пее не по-лошо от оригинала и на всичкото отгоре притежава всичките му други таланти, за да се превърне на свой ред в легенда.
Само преди дни любопитната история отново беше изкарана от гардероба,
изтупана от нафталина и поставена на дневен ред Причината е изтекло интервю в интернет на другия останал жив бийтълс Ринго Стар, който прави своето уникално признание.
"Вече съм на възраст и не мога да отнеса голямата тайна в гроба. Пол наистина загина и ние намерихме негов двойник, за да продължим живота на групата. Наследникът му се оказа страхотен музикант и успя да замести по най-добрия начин нашия приятел", разказва Ринго Стар и всява смут в сърцата на стотици хиляди и дори милиони фенове на "Бийтълс" по целия свят.
Още топлата новина моментално е препечатана от авторитетни сайтове, вестници, разказана е в тв репортажи. Светът с нетърпение очаква да разбере, че една от най-големите сензации на всички времена е абсолютна истина. Да, ама не, както казва Петко Бочаров. Британският вестник "Мирър" много лесно успява да докаже, че интервюто на Ринго Стар е абсолютна измислица на американския сайт worldnewsdailyreport.com. Неговият български еквивалент е хумористичният сайт "Не!Новините", който онзиден публикува сензационната новина, че 16-те млрд. лева нов дълг ще бъдат похарчени за нова сграда на класическата гимназия в София.
Точно толкова истинско е и сензационното интервю на Ринго Стар, но много журналисти по света се връзват. Оправданието им е, че
са обременени от десетилетия нови и нови уж напълно достоверни доказателства
в подкрепа на конспирацията.
В интерес на истината тя излиза на бял свят на 17 октомври 1969 г. По-рано през същата година ливърпулските музиканти най-сетне решават да сложат край на мъките и да се разделят. Причината за обтегнатите им отношения са честите скандали между тарторите на групата Пол Маккартни и Джон Ленън. Първият не може да понесе, че любимата на Ленън Йоко Оно постоянно се меси в делата на групата. Но възможно ли е да се разрази подобно съревнование вътре в бандата, ако наистина Маккартни е бил заменен от двойник? Новият би се присъединил към групата, за да спечели пари и слава, но едва ли още в началото е щял да има възможността да определя правилата на играта
И това е само едно от най-тривиалните доказателства за несъстоятелността на слуха за смъртта на единия от групата и скоростната му подмяна с негов двойник.
"Представяте ли си колко хора би трябвало да участват в подобна конспирация? Семейството на Пол също трябваше да заговорничи, но не е ясно с каква точно цел. Великият музикант свири еднакво добре на китара с дясната и с лявата си ръка. Как е успял да се научи неговият наследник? И след разпадането на групата той продължава да създава велики песни. Едно на милион е шансът и двойникът да е притежавал такъв неземен талант", пише в леко хумористичен стил "Мирър", който все пак поздравява авторите на лъжливата сензация, която обиколи света със скоростта на светлината.
Същия ефект има и първата новина по случая, която вижда бял свят на 17 ноември 1969 г. В американския вестник Drake Times-Delphic се появява статия на Тим Харпър, озаглавена "Мъртъв ли е Пол Маккартни?". Авторът разсъждава върху послания от парчета на групата, които според него
са умело вмъкнати в текста, за да подскажат,
че единият от великите музиканти вече не е между живите. Истинска плътност тази история получава, след като феновете на групата започват да разшифроват закодираните послания върху обложката на предпоследния им студиен албум "Аби роуд". Тя показва четиримата музиканти, докато пресичат на пешеходна пътека. Впоследствие зебрата в Северен Лондон е обявена за културно наследство, но не това е интересно на феновете на НЛО, чудовището Неси и други неостаряващи легенди. Те са се вторачили в снимката на фотографа Иън Макмилън, който я прави на 8 август 1969 г. и за която получава хонорар от 50 паунда. Впоследствие най-запалените почитатели на групата се взират в снимката и откриват куп кодирани послания, които искат да подскажат на света, че в създаването на този албум участва двойникът на Пол Маккартни.
Уж най-набиващото се на очи доказателство са дрехите на музикантите. Избрали са облекло, с което
сякаш казват на света, че присъстват на погребение Белият костюм на Джон според анализаторите означава проповедническа мисия. Черното при Ринго не оставя съмнение за траур, денимът на Джордж имитира облеклото на гробарите, а непривично широките и опърпани дрехи на Пол,
босите му крака и обратната неритмична крачка са символ на тленността
Голямо любопитство предизвиква и фактът, че Пол държи цигара в дясната си ръка, но той е левичар. Както вече стана ясно, може да свири еднакво добре и с двете ръце. При това положение едва ли един фас би го затруднил.