Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Киносалоните три пъти по-празни за “Дякон Левски” от “Мисия Лондон”

  Скандалната лента за Апостола не можа да пребори анимация и
еротичния хит "50 нюанса сиво" в своя първи уикенд на големия екран
l Историческата драма на Максим Генчев спечели със 111 560 лв. повече от българското предложение за "Оскар" - "Пътят към Коста дел Маресме"

Със своята премиера четири дни преди 19 февруари филмът "Дякон Левски" разбуни духовете, а вълната от остри критики срещу него предизвика и сензационен интерес от страна на зрителите.
Всички искаха да оценят киновъзкресението на Апостола и да разберат дали ще възмути и тях самите неговия несъвършен образ така, както се случи с наследничката му Христина Богданова.
В първия дебютен уикенд на продукцията по кината обаче любопитството към нея не пролича. Лентата отчете три пъти по-малко публика, отколкото събра "Мисия Лондон", и с
около 8 хил. посетители по-малко от Love.net, двете най-печеливши български ленти от последните години.
 Сред настоящите си холивдски конкуретни пък 220-минутната исторически драма се закова на трето място в родната бокс офис класация.
"Дякон Левски" не успя да надмине по приходи еротичния хит "50 нюанса сиво" и остана далеч зад първенеца - анимацията "Спонджбоб: Гъба на сухо".
Ето че дори добре провокираната публика предаде филмовия разказ за най-тачения ни национален герой. Изглежда зрителите чакат да изтече в мрежата, за да го оценят - безплатно.
"Още не съм го гледал, но веднага, щом мога, ще го направя, защото любопитството ми е огромно".
Подобни коментари изобилстваха в социалните мрежи и бяха изричани в медиите от кинокритици и филмови специалисти, които бяха пропуснали да видят и чуят премиерно "ругаещия" Левски.
Прекаленото внимание едновременно измори, но и зарадва режисьора, сценарист и монтажист на лентата Максим Генчев. Тъй като хулите срещу него вдигаха шум, който му предвещаваше пълни салони и солидни приходи.
Резултатите на бокс офис класацията обаче се оказаха твърде разочароващи. За периода 20.02 - 22.02 пред големия екран за върожденската сага с Левски са се настанили удобно 14 818 зрители, а финансовата печалба за двата дни възлиза на 135 647 лева.
В реномирания сайт IMDb пък продукцията е с рейтинг 6,2 от 10. Екранизацията на бестселъра "50 нюанса сиво" можеше да бъде изпреварен, тъй като във втория му уикенд на екран се забелязва затихващ интерес към него (спад от 69%). Все пак филмът събра 180 612 лв. от 21 754 посетители. Еротичната история с бегъл опит за садо-мазо приключения между двама стартира с луда световна истерия и хитро избраната дата 14 февруари, като досега общо заработи у нас 1 102 502 лв.
Продукцията на Максим Генчев отстъпи и пред заплашителната скорост на детското филмово страшилище "Спонджбоб: Гъба на сухо", който се закова на върха на класацията. Донякъде този факт е оправдан и заради по-високата цена на билетите за 3D лентата. В салона влизат само 21 057 зрители, но печалбата възлиза на 185 544 лева.

Топ 10 на най-успешните дебюти на BG ленти четете в новия брой на в. "168 часа".

Коментара ()

Вашият коментар