Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?" вероятно са били първите думи на Стефан Данаилов към любимата му и единствена законна съпруга Мария.

Ламбо със сигурност не играе ролята си на непоправим сваляч от "Дами канят". Красавицата срещу него наистина притежава поразителни зелени очи, с които на момента грабва сърцата на многобройните си ухажори.

Поразен от пръв поглед е и Ламбо, който след много перипетии успява да превърне хубавата Мария в своята най-голяма опора в живота. Тя е тази, която го изпраща с усмивка на вратата в деня на триумфалното му завръщане на сцената.

Двамата са преминали през ужасни моменти,

докато великият ни актьор води неравна битка с рака. Той успява да се възстанови и е готов да заяви своята победа с брилянтна игра. Потегля за театъра, където отново ще участва в постановката "Пигмалион". В Народния колеги се струпват около Данаилов, за да го поздравят. Той е щастлив сред приятели и точно тогава идва ударът на съдбата. Ламбо се свлича на земята, когато пристига страшната вест, че съпругата му е откарана по спешност в болницата. Налага се да дойде линейка и за него, а представлението е отложено. Въпреки сърдечната криза Данаилов настоява пред лекарите да го изправят на крака, за да бъде до своята Мария. Таи надежда, че и този път всичко ще се оправи. Състоянието на Мария за кратко наистина се подобрява и всички го молят да се прибере за почивка вкъщи. Минути по-късно смъртта го разделя завинаги с неговата спътница в живота. Остра бъбречна недостатъчност е причината за фаталния й край.

"Тя самата се поболя заради здравето на Стефан. Следеше отблизо всяка промяна в състоянието му по време на химиотерапията и цялостното му лечение. Макар той да се пребори с коварната болест, тя стана нейна жертва заради тревогите, които я измъчваха и съсипаха. Каква ирония е, че тя си отиде преди него", коментират близки колеги на актьора. В последно време Мария започнала да пуши по няколко кутии цигари на ден и не обръщала внимание на загрижените упреци на съпруга си.

"Ти гледай себе си, за теб се борим. Лесна съм аз, не ме мисли", казвала му тя. Ламбо взима ръката на определяната за "топманекенката на соца" Мария още като студент.

Двамата се запознават покрай сестрата

на Данаилов Росица

Преди съдбоносната среща между съпрузите Мария е омъжена за режисьора Вили Цанков, от когото има син - Росен. Заради Данаилов седем години по-възрастната от него красавица не се поколебава да се разведе и никога не се разкайва за решението си.

Целият очерк четете в новия брой на в. "168 часа"