Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заспалите непробудно български избиратели се оказаха единствените изненадани от скандала с фалшивите подписки за регистрацията на партии в ЦИК.
Съвсем естествено, най-малко впечатлени от циничното нареждане на имена на нищо неподозиращи хора в списъците са големите партийни централи. Те отлично знаят, че гласовете на българите са търговска стока, която се продава и купува планирано на всеки четири години и на промоция при извънредни ситуации с бунтове пред парламента.
Партиите до такава степен са свикнали с избирателната търговска схема, че вече дори си позволяват крайно циничен хумор в иначе официалните списъци за ЦИК. Може би само още едни избори рутина ни делят от подписки, в които ще видим имената на Станишев и Орешарски на първи места в регистрационния лист на ГЕРБ, а ЕГН-тата на Борисов и Цветанов - в този на Българската социалистическа партия.
Волен Сидеров, който в момента използва единни граждански номера с по 10 еднакви цифри, в бъдеще може и да не си прави този труд, а да носи в ЦИК директно празни полета с подписи срещу тях. Неговото име и това на Деница пък може да се озоват в документите на ДПС.
Светльо Витков, който сега приложи данните на Софийската филхармония за тяхна огромна изненада, на следващите избори по-добре да даде имената на музикантите от Лондонския симфоничен оркестър. Нищо че са чужденци, те едва ли ще имат нещо против - все пак музикант е човекът.
По същата логика имената на утвърдени демократи нормално ще се окажат в подписката за ЦИК на Българската комунистическа партия, а пък ЕГН-тата на най-активните зелени активисти - в листа на ново политическо сдружение "Да потопим Странджа в железобетон".
Всичко това не са хумористични предположения, а реалистичен поглед към най-близкото бъдеще.
То идва още в следващата изборна сцена, защото изпечените партийци не прощават и не се гнусят от никого - като започнем от ромите, които купуват за по 20 лева или тройка кебапчета парчето, и стигнем до най-противните в държавата олигарси в "Майбах". Дори и те се оказаха конвертируема стока преди евровота.
Партиите до такава степен са си самодостатъчни, че в бъдеще може да си гласуват такива промени, че въобще да не се провеждат реално избори. Те сами могат да си организират гласуването. Избирателите така или иначе не са от значение.
Както коментираха сега партийните централи - това не е скандал, това е само една тестова грешка.
Тестова грешка, в която българинът е 10-цифров код на търговска промоция.