Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАЗУСИ: Кънчев и адвокатът му Слави Димитров (вдясно) обсъждат делото пред съдебната зала.

СНИМКИ: ПАРСЕХ ШУБАРАЛЯН И
КРИСТИНА ЦВЕТКОВА
КАЗУСИ: Кънчев и адвокатът му Слави Димитров (вдясно) обсъждат делото пред съдебната зала. СНИМКИ: ПАРСЕХ ШУБАРАЛЯН И КРИСТИНА ЦВЕТКОВА

Само месец след като влезе в затвора, за да излежи 16 години по-късно 18-годишната си присъда за тройно убийство, адвокатът на Димитър Кънчев е поискал клиентът му да бъде освободен, а разследването възобновено.
Скандалната молба номер 1392/13 е адресирана от защитника Слави Димитров до Върховния касационен съд чрез Софийския градски съд. На 27 юни молбата е докладвана на съдията докладчик, който е резолирал отгоре препис да се изпрати на Софийската градска прокуратура, а делото незабавно да се изпрати във върховния съд по компетентност. Самата молба е от 44 страници,
в които адвокат Димитров настоява процесът за убийствата на бащата, мащехата и малкото братче на Димитър Кънчев да се възобнови, защото според него върховните съдии не са обърнали внимание на доводи в неговата касационна жалба срещу първата ефективна присъда, която подсъдимият получи от Софийския апелативен съд.
Според адвоката и двата съдебни състава, които последователно признаха Димитър Кънчев за виновен, са били едностранчиви и са търсели само обвинителни тези с "абсолютно негодни и забранени доказателства и доказателствени средства".
Както и по време на целия процес досега, адвокат Димитров.
атакува тезите на обвинението заради множеството процесуални пропуски и грешки, допуснати по делото по вина на следователя и прокурора - става дума за показанията на поемни лица, присъствали на огледите, за липсата на подписи под протоколи, за незапечатани по реда на закона пликове с доказателства по разследването.
Защитникът на тройния убиец отново напомня, че не е трябвало да се вземат предвид от съда и показанията на криминалистите, участвали в разследването.

 Цялата история четете в новия брой на в. 168 часа