Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХАРМОНИЯ: Майката Моника и малката Лара месеци преди нападението.
ХАРМОНИЯ: Майката Моника и малката Лара месеци преди нападението.

Стрелец психар в бандата, отвлякла Лара 

В новата банда, която отвлече дъщерята на Брендо Лара, има много опитен стрелец, който обаче най-вероятно е психар.
Той е прострелял охранителя на детето Борислав Цонев, без да е провокиран по какъвто и да е било начин, съобщиха източници от МВР.
Те опровергаха разпространената първоначално версия, че 36-годишният бодигард на Лара е извадил пистолет, за да защити момичето и затова е бил прострелян от един от тримата маскирани нападатели.
Източниците на "168 часа" са категорични, че Цонев не е извадил оръжие, за да провокира похитителя. Стрелецът е открил огън по него с пистолет "Макаров" от 13-15 метра, показала експертизата след първоначалния оглед.
От това твърде голямо разстояние
той е успял да го улучи два пъти, което показва добри умения. Мъжът с маска със сигурност се е упражнявал преди това, категорични са експерти, участвали в събирането на доказателства.
Те си обясняват като по-вероятна стрелбата "на месо" със силно напрежение при отвличането, на което похитителят не е издържал. Имало и вероятност първоначалният план на бандата да е бил да респектират силно семейството с ударно нападение, за да демонстрират, че са готови на крайности, ако не бъдат изпълнени желанията им.
Ефектът обаче би бил абсолютно същият, ако те бяха стреляли предупредително във въздуха. Дори и самият факт, че са извадили бойно оръжие би бил напълно достатъчен, за да стресира допълнително близките. Вместо това обаче очевидно опитният стрелец
ранява на две места 36-годишния бодигард Борислав Цонев. Той бе приет във Военномедицинска академия с две огнестрелни рани. Те обаче бяха подкожни. Куршумите не засегнаха сериозно белите му дробове и Цонев бе изписан от болницата точно 6 дни след отвличането, което се случи на 5 март.
Стрелбата "на месо" при отвличането не е единственото, което отличава Наглите II от предшествениците им. Сигурно е, че новата група е изчела старателно цялата информация за разкриването, уличаването и осъждането на Наглите.

 

Цялата история четете в новия брой на в. "168 часа"

ИНТЕРВЮ

Славчо Захаринов, държан 39 дни в плен, знае:

Брендо ще ги намери преди МВР. Чака ги смърт в полето

Отвличането на пернишкия бизнесмен Славчо Захаринов ще се запомни с две неща - бизнесменът е първият похитен, за когото близките му нямат абсолютно никаква информация чак до 20-ия ден след нападението.
Захаринов е и единственият, който в крайна сметка е освободен, без да плати и стотинка от искания за живота му откуп от 1 милион долара.

Г-н Захаринов, какво означава това постановление на прокуратурата за прекратяване на разследването срещу хората, които ви отвлякоха?
- Аз останах шокиран от това постановление. Прочетох вътре, че са цитирани хората, които са ме отвлекли. Цитирани са с по трите си имена. А след това пише, че делото се води срещу неизвестен извършител. После обаче бил изтекъл 10-годишният давностен срок и затова делото се прекратява.
- Доколкото разбирам от постановлението на прокурора, това е разследване срещу хора от бандата, които не са били установени по делото - посредници, поръчителите, а може би и други съучастници на похитителите...
- Аз вече съм претръпнал, минало е време. Много неща съм забравил. Поне ми се иска да съм ги забравил. Ако самото постановление на прокуратурата не ми го бяха изпратили, а делото го бяха приключили и прибрали в някакъв калъф, въобще нямаше да ви се обаждам и да го коментирам.
Но, като го получих, останах някак обиден - как е възможно, когато всичко се знае по моя случай и похитителите, и поръчителите, и посредникът - всичко е ясно, и изведнъж прекратяват разследването поради изтичане на давностния срок.
Оставам с впечатлението, че някой е чакал да мине давностният срок.
- Какво ще предприемете срещу този пример за липса на правосъдие?
- Ще си потърся един адвокат, който води дела в Страсбург, и ще пуснем една жалба срещу държавата, срещу отказа на правото ми на правосъдие. Знам, че 100 процента ще спечеля делото в Страсбург. Съжалявам, че ще санкционират държавата и ще трябва всичките ние да ги плащаме тези пари.
Но да се надяваме, че в резултат на тези присъди срещу държавата, ще се променят законите, за да може всички тези прокурори и съдии, които от години своеволно си правят грешки, да си плащат за това. Ако не плащат, поне да ги наказват.
- А какво се случи на делото, когато похитителите ви бяха осъдени?
- Те направиха споразумение с прокуратурата и получиха присъди от по една година затвор и излязоха на свобода почти веднага, защото вече бяха излежали този срок в ареста, докато ги разследваха.
По мои спомени делото първоначално започна в Пернишкия съд, след това се препрати в Пазарджишкия съд, защото аз там бях държан в плен през повечето време. След това делото се върна в Софийския градски съд... Аз останах с впечатлението, че те си търсят съдия, който да ги оправдае.

Цялото интервю четете в новия брой на в. "168 часа"

НЕДОУМЕНИЕ: Славчо Захаринов не може да повярва, че за 10 г. прокуратурата не е могла да събере доказателства срещу поръчителите на отвличането му.
НЕДОУМЕНИЕ: Славчо Захаринов не може да повярва, че за 10 г. прокуратурата не е могла да събере доказателства срещу поръчителите на отвличането му.