Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рая Назарян
Рая Назарян

Кариерният политически полет в ГЕРБ на 38-годишната юристка Рая Назарян започна през януари, когато стана зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ заедно с бившите министърки Деница Сачева и Теменужка Петкова. А председателството тогава пое самият Бойко Борисов след като Десислава Атанасова подаде оставка, за да стане конституционен съдия. Ден преди това 38-годишната адвокатка, специалист по облигационно, вещно, застрахователно и наследствено право, бе основното острие на ГЕРБ срещу Румен Радев заради искането му Конституционният съд да отмени избора на новите двама съдии, избрани от парламента.

Днес лидерът на ГЕРБ я предложи за председател на 50-ото Народно събрание и постави условие, че ако не я изберат, преговори за правителство няма да има.

Коя е Рая Назарян? 

Рая ще е трети мандат депутат, тя е неомъжена, с дете. Родена е на 16 септември 1985 г. в град Варна. Завършила е Юридическия факултет на УНСС, а от 2013 г. е член на Софийската адвокатска колегия.

Като адвокат Назарян е водила делото на партия ГЕРБ срещу Бойко Рашков от ПП, разказаха запознати. Процесуален представител е на Делян Добрев по иска на Илиян Василев срещу Добрев от 27.01.2023 г., с който Василев претендира за компенсация за това, че над година и половина не е разполагал със средствата си заради наложения му запор.

Тя водеше листата на ГЕРБ в 24-и МИР в София на последните избори. Влезе в политиката през 2022 г. и бе представена като ново лице на ГЕРБ лично от лидера Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично представи Рая Назарян като ново лице на партията през 2022 г.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично представи Рая Назарян като ново лице на партията през 2022 г.

“Рая е част от екипа на ГЕРБ, изготвил съдебната реформа. Тя ще е форлойферът на партията в съдебната реформа заедно с Радо Чолаков и Деси Атанасова”, обяви тогава Борисов.

А младата юристка обеща да се бори за бързо правосъдие, защото “бавното производство води до липса на такова”. 

Рая Назарян бе в преговорния екип за запазване на сглобката, а сега е една от трите преговарящи за ново правителство.

Преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева
Преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева