Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЪДБА: Бедността и безработицата принуждават много момичета да проституират.
СЪДБА: Бедността и безработицата принуждават много момичета да проституират.

В предишния брой публикувахме интервюта с проститутки, участвали в международно изследване за връзката между платената любов и наркоманията. В този брой елитни жрици разказват за приключенията си.
Изследването е проведено на територията на България, Италия, Испания и Португалия. От наша страна в него участва проф. Духомир Минев от БАН и Центъра за изследване на бедността.
Изводът от двугодишния труд - вероятността наркозависима жена да стане проститутка, е много по-голяма, отколкото ако не е. Както и че ако дамата проституира, вероятността да стане наркоманка, е в пъти по-голяма.
Според учения засега в Европа няма икономически сегмент с подобна висока норма на печалба. Организаторите на престъпната група, като натрупат пари от наркотрафика, бързат да инвестират спечеленото от проституцията. Или обратното.
"Нищо не влагаш - само насилие и връзки с властта.
Ако си самодеец, ще те хванат. Без връзки с полиция и служби,
този бизнес не може да се развие", смята ученият, участвал в международното изследване
"Някои от лейтенантите в тези структури дори не подлежат на проверки. Подобни явления се забелязват не само у нас, а и в други страни, смятани за образец на демокрацията. Това са огромни потоци от пари", казва ученият.

Интервю с елитна проститутка
Майка ми и баща ми имаха магазини и аз работех там, за да не ме разглезят. Имахме много пари. Тренирах и танци.
  С професионален секс започнах през 1998 г., а по клубове от 2000 г. Работила съм и на частно - имаше един - викаха му ХХ. При него момичето вървеше по 100 лева. Сега сигурно е 200. Почнах съвсем случайно - имах дилър в Обеля и като ходех при него, случайно се запознах с този Доктора. Тогава имахме пари и много често ходех там. Попитаха ме: "Искаш ли? Ще печелиш по 100 лева на час." Започнах доброволно - бях приятелка с него, даже им правех услуги, оправях им конфликтите. Работих си при ХХ и този дилър. Когато си проститутка, дилърите ти идват на крака, на място. Вече не ходиш ти, целта му е да те запази като клиент. Аз само през деня се друсах за по 200 лв. С шефовете на дилъра бях приятелка още преди да стана наркоманка - като ученичка ходих с единия от тях. Доктора ми даваше 100 лв., а колко са оставали за него, не знам. Аз познавах четири от неговите момичета, а е имал още 10.
•  Този ХХ ми казваше - делят се и тогава, и сега на проститутка, компаньонка и висша компаньонка. Той не беше сам - плащаше на една голяма групировка. От тези, дето се правят, че се занимават с икономика. Чула съм, че някой си бай Добри държал клубните проститутки в нашата групировка. Имат офиси тук, в София. Знам за 15 офиса горе- долу с по 4 момичета.
•  Първия път като отидох да работя в офис, установих, че ако някоя направи "черен курс", всички минават през нея. След което идват шефовете. Те решават дали да бият, или да изнасилват, анално или как.
  Там се работеше с депутати и богати бизнесмени - не при някои от "Люлин".
  Виждала съм големи политици. Някои се правят на врагове, но идваха заедно и са си много добри приятели. В клуб, за който казваха, че е на известен политик, работех още когато отвън беше на груб строеж, но вътре всичко беше наред. И там съм виждала много известни хора.
  После се запознах с Ж. - защото ми се е случвало ХХ цял месец да не ме потърси (той в началото те води много, но трябвало да си намираш и сама редовни клиенти).
  И Ж. ме заведе в офис - там се запознах с М. - много съм му благодарна. Нищо че е сводник.
•  Тогава много се мешаха - трябваше да почна в бара на един П., но го гръмнаха, беше шеф на стриптийз бара - та този бар беше по едно време към "Левски Спартак", после мина към У-говците - как стана това нещо, не знам. У-говците бяха големи играчи. Пухи беше много добър приятел с М. и Ж. и У-говците. Тогава Марио се пропи, почна да шмърка и да пие. Тогава започнаха проблемите между двата клуба - ВИС и "Левски Спартак".
  Аз давах всички пари вкъщи - не ходех добре облечена - бяхме 20 момичета и 4 момчета - на тях даваха парите. Работехме за 50 лв. на час, сега е 60 лв. От тях половината са за мен.
  Имаше кражби - клиенти ни крадяха телефоните, защото са хубави.
•  Знам за около 15 клуба - на "Витошка" има няколко, има апартаменти на бул. "Скобелев", "Ботев" и още много и много други.
  Аз се водех елитна - с най-много клиенти. Имала съм по 20 клиенти - другите имат по 4-5 - беше по 60 лв. на час.
  Баровете са законни, такситата им са законни, всички коли са си техни. Някои от сводниците имат законен бизнес - заведения, кафета.
  Всяка седмица ходех при шефовете - имаш привилегии - не те закачат. Имах един грък, клиент при парламента. Той се влюби в мен и каза, че ще ми изпрати пари. След два месеца дойде и ме накара да си взема парите. Бях две години с него - обясних им, защото това е като черен курс - казах на двама шефове на сутеньорите.
Организацията им:
Главен шеф, който с всичко се занимава - оръжие, проститутки, наркотици и със законен бизнес на дадената организация. Плюс застраховки.
  Под него има шефове за всяко направление поотделно.
  Под тях 5 души - шефове на сутеньори.
  Под тях управител на офис (например 15 офиса през деня, а другите през нощта - те вземат парите веднъж седмично, понякога и два пъти седмично).
Под тях има 3 момчета - охрана.
• А под тях са момичетата - 10, 15, 4 момичета - различно е.
• Наказателните са към главния. Но ако момиче има проблем - се събират всички сводници и бият човека.
• Ние нямаме достъп до наказателните - те са бившите мутри.


ИНТЕРВЮ 2


Българка, на 29 години
• Започва както всички - от приятелка.
• Аз и други от малки се продрусваме - да си модерен. Започнахме с една приятелка да се друсаме - преди това трева. Едни момичета ми казаха, че ще вземат стаф. И двете взехме венозно, друсахме се 2-3 години.
• После се разделихме, аз се преместих в друг квартал, срещнах едно момче и бях 3 години в ремисия.
• Приятелката ми продължи, имаше много проблеми, крадеше по магазините, имаше снимки - бута луканки по джобовете. И тя е проституирала, но не в клуб - за наркотици.
• От 10 проститутки девет са на кокаин и амфетамини, 3 са на хероин, една не се занимава с дрога. Ако им трябва, звънят на дилъри и те им носят. В клуба е забранено да се внася - ако дойде полиция и намери, става ужас.
• Клиентът, ако иска, се затваряте в стаята и шмъркате - но само ако той донесе и почерпи. На момичетата им е забранено да внасят, особено пък хероин. Дилърите са си свързани със сводниците, всичко си е подредено.
• Мен са ме карали да ходя в една руска република да нося наркотик. Обаче се отказах, защото се уплаших. Искаха да ми дадат предварително част от сумата и после останалата.
• Ако гаджето е дилър на наркотик, и тя ще продава наркотици. За кокаин има значение - всички баровци шмъркат.
• Ако тя има възможност да продава кокаин, ще продава на клиентите си, но не може да стане дилърка.
• Момичетата, които са приятелки, излизат заедно по магазините. Напред- назад, но не за наркотици. Могат да отидат в кръчма, в много от тях се продава дрога. Увеличава се броят на момичетата, които проституират и се друсат - иначе не става. Най-добрите клиенти са тези, които шмъркат. Например с тях стоиш не един час, а денонощия. Много голяма част от клиентите употребяват. Те си носят и черпят или си викат дилър да донесе. Повечето вземат кокаин. Случва се да им набутат мазилки или хероин, които не познават - дилърите ги лъжат.
• На улицата не съм работила, но бях в един клуб на бул. "Стамболийски. "
• След тригодишната ремисия се продрусах. Работих в една сладкарница и започнах да си продавам мое кафе и да вземам по 50 лв .- започнаха да идват с мен в тоалетната наркомани, а имаше и училище наблизо. Шефът ми каза да се разделяме. Една приятелка ме викаше в Италия и исках да отида в чужбина, заговорих се с един дилър и той каза: "Абе братовчед ми има момичета в Испания." Свързах се с него - този дилър ми стана сводник - и с арабите - махнах се от Краси. Арабинът ме заведе на лечение - на 4-ти километър, защото му признах.
В София не съм работила.
Най-масово се ползва
кокаин и трева
• Пушат много трева и клиенти, и момичета. Аз съм във ВИП клубове, хероин рядко има там. Също се използват амфетамини, екстази, алкохол. Всякакви хора използват наркотици, които може да си ги позволят. Богатите го правят от глезотия.  

 

ЖИВОТ: Според международното изследване проститутките ни заработили 1,5 млрд. лв. миналата година.
ЖИВОТ: Според международното изследване проститутките ни заработили 1,5 млрд. лв. миналата година.
Проф. Духомир Минев
Проф. Духомир Минев