Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъже от обкръжението на простреляния Златомир: Бивш командос поръча Златко

 

 

 Той сам карал джипа и избрал централния вход на съда

 Златомир Иванов сам е карал джипа си и е избрал този път да влезе в съда през централния вход на Съдебната палата. Той нямал специален мотив за това, разказали пред следствието хората от охраната му.
Те отрекли също така появилата се в първия ден след атентата информация, че Баретата винаги преди това влизал в сградата само през входа откъм улица "Позитано". Охранителите на Златан обяснили, че почти всеки път са променяли мястото.
Източници от СДВР категорично отрекоха Баретата да е бил с бронежилетка в деня на атентата. Според тях покушението било много професионално подготвено въпреки неуспеха. Стрелецът използвал специални патрони, предназначени за стрелба с автомат "Калашников" със заглушител, за да няма отклонения при стрелбата.
Не е изключено нещо, което се е случило на таванското помещение в последния момент, да е отклонило вниманието на снайпериста, за да не може да произведе достатъчно точни изстрели.
Мястото обаче е било изключително добре подбрано, като почеркът на атентата приличал изключително на убийството на Димата Руснака като начин на действие при избора на оръжие, самата стрелба и оттеглянето от мястото след това.