Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вече месец селяните в Коиловци са "на дюшеци", както се казва в престъпния свят. Те са денонощно нащрек, защото освен постоянния тормоз от глутници крадливи роми над селото е надвиснала нова - международна заплаха.
Чужди шпиони прелитат с парашути от Румънско, изскачат с черни джипове по поляните около Коиловци и стряскат трудолюбивото местно население, което процъфтява финансово и в кризата с успехи в селското стопанство.
Точно грижа за реколтата стана и причина за провала на "френската мисия" в района. Командосите от Франция разполагаха с подробни карти на всички села в областта, но не бяха подготвени за нощна среща с братята Слави и Веско Цоневи и полицай Румен Русков. Затова и изядоха здрав пердах от гражданския патрул, който бранеше ливада с люцерна край Коиловци.
Това, че петимата чужденци не са туристи, е ясно още от първия момент. Най-малкото няма да ги качат в никакъв самолет заради свръхбагаж (щом братята Цоневи едвам са вдигали заедно саковете им с туристически принадлежности (парашути и неопрени), какво остава за обикновени хора).
Ясно е също така, че МВР не може да признае: "Да, битите и простреляни са от френски спецчасти." Първо, това е неуместно, защото са от партньорски спецслужби и, второ, сме им длъжници - нека не забравяме, че точно те докараха медицинските ни сестри от Либия.
В тази ситуация французите са тези, които трябва да дадат обяснения, след като скандалът не е бил потулен. И Париж да каже: "София, пардон за битите ни шпиони!"
Също така е абсолютно неуместно братята Цоневи да бъдат тормозени, а полицай Русков да бъде проверяван по служба. Във време, когато всеки се е заровил в личния си интерес, тримата са за похвала за проявената бдителност, а френската страна може да ги покани за инструктори в секретното поделение, от което долетяха петимата им парашутисти.
За да не ги бият отново по ливадите по време на мисия.