Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НЕИЗВЕСТНОСТ: Дали пушачите ще търсят алтернативи на цигарите не се знае.
НЕИЗВЕСТНОСТ: Дали пушачите ще търсят алтернативи на цигарите не се знае.

Седмица след забраната българският пушач трупа обида и в душата му зрее бунт. Ден не минава без гневна статия или телевизионна проповед я от възмутен депутат, я от политолог, я от сексуален антрополог. Протести и демонстрации обхващат страната. Може да се каже, че призрак броди из България - призракът на тютюнево-кръчмарска контрареволюция.
За да разбера какво крои парламентът, аз се срещнах с официалния говорител на групата на демократичните пушачи от ГЕРБ, който пожела да остане анонимен. Името му е при мен в запечатан плик. Целта е да се блокира корупционният натиск на непушачите срещу подготвяния законопроект.
- Ние не само ще отменим тоталитарната забрана - сподели говорителят на пушачите, - но ще наложим задължително пушене в офиси, в заведения, в театри и дори в кабинета на Бойко Борисов! Може и да си непушач, но щом си на обществено място - длъжен си да запалиш и ти!
- Но не е ли това нещо като етническо прочистване? Щом задължите непушачите да пушат, те стават пушачи и така едно значително малцинство се лишава от идентичност...
- Не може да се говори за етническо прочистване. Всеки непушач ще запази своята идентичност и културни традиции, но в рамките на определените за това места. Той ще може свободно

да практикува непушене
на улицата

пред кръчмата, стига да е далеч от учебни заведения и болници.
- А у дома?
- У дома също е свободен да не пуши, с изключение на случаите, в които друг член на семейството е пушач. Тогава ще практикува непушене на балкона. Ако родителите са непушачи, но детето пропуши, то възрастните са длъжни също да запалят за компания. В противен случай детето ще може да се оплаче в социалните служби, а те могат да му осигурят приемни родители пушачи.
- А какво ще каже Европейската комисия? Да караш хората да пушат насила, да им отнемаш децата... това не е ли това грубо потъпкване на европейските ценности?
- В случая е взето решение на по-високо ниво. С какво мислиш бе свързано внезапното посещението на шефа на ЦРУ Дейвид Петреъс?"
- Не беше ли нещо за Сирия или Иран?
- Глупости.

Ако САЩ реши да превземе Сирия и Иран, смяташ ли, че Обама ще прати Петреъс да пита Бойко

Борисов или Цветанов? Още на другия ден сересето ще цъфне.
Посещението имаше за цел да отмени две тоталитарни забрани, прокарани от руското лоби - за шистовия газ и за пушенето. Да, имаме сериозни данни, че зад непушачите стои дългата ръка на Москва. Освен това Обама също иска една каракачанска овчарка като на Путин.
- Но нали самият Обама е непушач? Освен това в САЩ има точно същата забрана за пушене в заведенията! Да не говорим, че президентът си има куче, казва се Боб.
- Казано е - не гледай в канчето на по-старшия. На току-що приключилата среща на Билдербергерите край Вашингтон се взе решение пушенето да се аутсорсне в колониите. В САЩ цигарените монополи си имат огромни проблеми - я някой се е закашлял пред двама, я е завел дело за 20 милиона долара обезщетение. За да спаси тютюневите монополи от фалит, занапред третият свят ще трябва задължително да пафка по 1-2 кутии на глава от населението.
И още нещо, така ще се овладее демографският бум. Както е тръгнало, скоро планетата няма да може да ни изхрани. Доказано е, че тютюнът е по-ефективен от кондома - той увеличава случаите на стерилност и спонтанни аборти с около 16 процента. Освен това, животът на средния пушач е със 7,3 години по-къс, а медицинските му застраховки са с 20 на сто по-скъпи, което допълнително стимулира финансовия бизнес. Тези възможности не бива да се изпускат, но трябва да се търсят и други. Специален закон ще въведе
забрана на цигарените филтри,
връщаме се към холистичното тютюнопушене и към традициите. За националистите ще се възстановят изконните български марки "Тютюнопроизводител" и "Арда второ". Както знаете, сега националистите са така вбесени от забраната срещу пушенето, че заплашват да хвърлят страната в хаос.
- Но България не е застрашена от демографски бум. Даже обратното!
- Така е, в България населението намалява, но твърде бавно, твърде бавно. За 20 години няма и 2 милиона. Трябва да помогнем на Господ да си свърши по-бързо работата. Страната ни има великолепна природа, тя е рай за чуждестранния инвеститор - непушач. Инвеститорите обаче я избягват, тъй като все още тук се срещат много българи, както и много бездомни кучета. Независимите изследвания показват, че ако непушачите пафкат по 1-2 кутия "Тютюнопроизводител" на ден, процесът на депопулация ще се ускори със 7 процента. Сега се разработват и специални кучешки цигари с примес от асфалт.
- Седем процента не е кой знае какво, чуждестранният инвеститор няма да доживее...
- Сега се обсъждат и по-ефективни реформи, но не съм упълномощен да ги разгласявам. Това е секретна тайна. Ако ти я кажа, ще се наложи да те застрелям.
- А ако сам се досетя?
- Тогава проектозаконът разпорежда да се застреляш сам.