Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ампутирани са двете стъпала на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров, съобщи ТАСС, като се позовава на свой източник.

На 10 януари олимпийският вицешампион в танцовите двойки Иля Авербух съобщи на ТАСС, че Костомаров е в реанимация. После стана ясно, че той е в тежко състояние и е в изкуствена кома в болницата в Комунарка. Бил е включен към апарат за изкуствено дишане, но на 24 януари е започнал да диша самостоятелност. Въпреки това сепсисът на фигуриста се запазил и се наблюдавал проблем с кръвообращението.

"За съжаление са ампутирани и двете стъпала. Операцията мина без проблеми, като цяло организмът се възстановява. Сега лекарите се борят за ръката му. Роман е в съзнание. Общото му състояние се подобрява. Остава в реанимация под постоянно наблюдение на лекарите", твърди източникът на ТАСС.

Костомаров е на 45 г. Той стана олимпийски шампион през 2006 г. в Торино заедно с Татяна Навка. Те са и двукратни световни шампиони, трикратни европейски и победители във финала на веригата Гран при.

Навка бе омъжена за колегата си Александър Жулин, но се разведе през 2010 г. 5 години по-късно сключи брак с говорителя на Владимир Путин - Дмитрий Песков.