Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Косев карал пиян и дрогиран и прегазил 14-годишния Иван

На свобода срещу 3 хиляди лева. Пуснаха под гаранция 57-годишния Димитър Косев, карал пиян и дрогиран и убил 14-годишно дете на пътя в Бузовград. Жители на казанлъшкото село са гневни от решението и излязоха на протест, предаде NOVA.

Случаят е от 11-и ноември миналата година. Освен, че е бил пиян и дрогиран, мъжът е избягал и от местопроизшествието. По късно е заловен и арестуван в дома си. Два месеца по-късно той е пуснат под парична гаранция. Според прокуратурата е спазен законовият двумесечен срок за задържането му.

Близките на 14-годишният Иван Седмаков, карал велосипед по улица в селото, и жителите на населеното място настояват за справедливост. Те са изключително възмутени от решението на прокуратурата и са категорични, че ще продължат с протестите.

Хората са гневни и това е напълно обяснимо. „Възмущава ни факта, че присъдата е абсурдна. Възмущава ни това, че един човешки живот днес струва 3000 лв. това е срамота. Тези 3000 лв. да ги вземат и да видят, какво могат да направят с тях. Ще могат ли с тях да върнат живота на детето. Майка му прекара празниците на гробищата“, казва пред bTV Венета Узунова.

Димитър Косев живее в съседното село Розово, което е само на няколко километра от Бузовград. Той се придвижва свободно. Ходи до магазина и хората го виждат ежедневно. Те смятат, че това е изключително обидно – най-вече към семейството на загиналото 14-годищшно момче. Всички се чудат, какво ще бъде реакцията на майката при срещата с Косев.

Днес се организира протест пред Съдебната палата в Казанлък.