Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Искрен Митев КАДЪР: БНТ
Искрен Митев КАДЪР: БНТ

"Това, което направи "Продължаваме промяната" е, че се обедини с естествения си партньор "Демократична България". Вие видяхте вчера и протеста, който се състоя, въпреки дъжда хората показаха своето недоволство, изразиха своя глас срещу опита да се открадне демокрацията", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Искрен Митев, депутат от "Продължаваме промяната". 

"Важно е кой ще носи политическата отговорност от това да се върне хартиената бюлетина в България. Аз смятам, че най-голяма вина за това ще имат БСП, защото те са вносители на проекта и защото те сляпо подкрепят всички предложения на ГЕРБ и на ДПС", каза Митев. 

"Може би не е фатално страшно да се върне хартиената бюлетина във вариант, в който тя е трудна за манипулация и ако се върне практиката с чувалите с бюлетини би било страшно. Вярвам, че има вариант да се върне хартиената бюлетина, така че да може да бъде контролирано преброяването, да има списък, който да гарантира, че няма да се манипулират бюлетините. За жалост всички тези предложения бяха отхвърлени единодушно. Остава само един вариант - те просто искат да откраднат гласа на българските граждани", така Митев коментира споровете относно връщането на хартиената бюлетина.

"ГЕРБ И ДПС от 2 години не управляват България. Опитаха се да купят последните избори и пак не могат да управляват България. Те нямат друг ход, видяха, че не могат да си върнат властта, не можаха да си купят властта. За тях остана един единствен избор - те просто трябва да си откраднат властта. Единственият начин да си откраднат властта е да подменят вота на българските граждани, а как могат да подменят вота - с хартиените бюлетини", допълни Митев.