Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Синоптиците прогнозират слънчево време.

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Синоптиците прогнозират слънчево време. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между 4° и 9°, в София - около 4°. Днес ще е предимно слънчево, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане още ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца, предаде БТА.

По-значителна ниска облачност или мъгла ще има сутринта главно над Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - временно до умерен северозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 21° и 26°, в София - около 22°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове, главно по южното крайбрежие, ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб, след обяд - до умерен вятър със западна компонента. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 10°.

В понеделник и вторник вероятността за валежи е малка, температурите ще се задържат по-високи от обичайните за периода. Ще бъде предимно слънчево. Първия ден по-значителна ниска облачност ще има преди обяд над Източна България; там ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, а над останалата част от страната вятърът ще е слаб северозападен. Втория ден ще е почти тихо, сутрешни мъгли и ниска облачност ще има по поречието на Дунав и в отделни котловини.(НИМХ)