Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

8 пожара гасили огнеборците в Силистренско за ден СНИМКА: Архив
8 пожара гасили огнеборците в Силистренско за ден СНИМКА: Архив

Сгради, пчелни кошери и иглолистни гори са спасени от пожари в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Пожарите само през вчерашния ден са били 8 на брой.

Пчелин е спасен вчера в района на село Калипетрово от пожар в сухи треви, възникнал заради небрежна работа с огън.

Пожар в сухи треви, разпрострял се на голяма площ, е загасен вчера от екип на силистренски пожарникари и Доброволното формирование на Алфатар. Огънят застрашавал сграда, но бил потушен преди да нанесе материални щети.

Доброволци са участвали в гасенето и на друг пожар, възникнал през вчерашния ден в землището на село Стрелково. С гасенето на огъня, засегнал 20000 кв.м сухи треви, се справили огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа и Доброволното формирование на общината. Няма материални загуби.

Други четири пожара в сухи треви са загасени от екипи на противопожарните звена в областта през вчерашния ден. Произшествията са станали в районите на селата Професор Иширково, Смилец, Руйно и Звенимир. Няма допуснати материални щети. Спасени са иглолистни гори в близост до огнищата.

Овощна градина и три къщи в село Грънчарово са спасени от опожаряване вчера. Отпадъци на площ от 900 кв.м горели в близост до тях, но противопожарен екип от Дулово и земеделски производител с дискова брана и водоноска успели да потушат пожара, преди да причини щети. Небрежност е довела до произшествието.

През осемте месеца на тази година служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РДПБЗН/ – Силистра са обслужили общо 794 произшествия срещу 424 за същия период на миналата година. Ликвидирани са 240 пожара с материални загуби, които са с 57 повече в сравнение с 2021 година. В 540 случая е извършена гасителна дейност на пожари в сухи треви и отпадъци, без да са нанесени материални щети. През периода са извършени 22 аварийно-спасителни дейности и в 78 случая е оказана техническа помощ. При пожари е загинал един и са пострадали шест души.