Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс
Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Русия очаква обстановката в Донбас и в другите контролирани от нея територии да се стабилизира и спокойно да може да развива тези региони. Това заяви по видеоконферентна връзка президентът Владимир Путин на среща с учители, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, очакваме ситуацията да бъде стабилизирана и ще можем спокойно да развиваме тези територии, помагайки ви да укрепите страната като цяло. На вас и всички хора в тези територии, които в продължение на дълги години заедно с вас търпяха лишения и в сърцето си се стремяха да се присъединят към Русия - дълбок поклон", каза той, обръщайки се към учителка от град Макеевка в самопровъзгласилата се Донецка народна република.

В изказването си, излъчено на живо по телевизията, Путин съобщи, че е подписал указ с "корекции" на частичната мобилизация за някои категории учащи, съобщава БТА.

В частност става дума за отлагане на военната служба за категории студенти като тези, които са се записали да учат в акредитирани частни университети, както и за младежи, записани в програми за следдипломна подготовка, посочва Ройтерс.

Путин добави, че Русия изпитва "голямо уважение" към украинския народ въпреки, по думите му, "сегашната ситуация".