Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Машина за гласуване СНИМКА: Авторът
Машина за гласуване СНИМКА: Авторът

Опит за блокиране на машините за гласуване с вкарване на картата на няколко пъти на няколко места в страната. Сред тях е и избирателна секция в Монтана.

В Младежкия дом в Монтана има две секции. В една от тях е станал инцидентът, когато възрастен мъж се е опитал да блокира машина за гласуване с картата за вота. Той започнал и да спори с членовете на СИК и да пита как точно да гласува за определена партия, предава БНТ.

Машината е блокирала за кратко, но проблемът е бил отстранен с рестартиране с карта на член на СИК. Мъжът сам се е отказал да гласува и си е тръгнал. По случая е съставен протокол.

Вътрешният министър направи коментар, че подобни ситуации е имало и на други места в страната.

"Имаме такава информация, сведохме я до всичките си служители по места, дали сме инструкции в такива случаи да бъде извършена незабавна проверка и да се види дали тези твърдения са верни. Ако тези твърдения не са верни, да се търси този, който е накарал въпросните граждани да твърдят подобни манипулативни факти", заяви Иван Демерджиев - служебен министър на вътрешните работи.

В област Монтана засега няма сигнали за изборни нарушения. По последни данни избирателната активност е 12,84%. В Лом и Монтана тя е сред най-ниските за областта - около 11%.