Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицейска кола
Снимка: МВР
Полицейска кола Снимка: МВР

Шуменски полицаи обезвредиха и задържаха шофьор с оръжие, заключил се в автомобила си на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР, предава БТА.

Малко след 7,00 часа тази сутрин в дежурната част на полицията в Шумен е приет сигнал от водачи, пътуващи по АМ "Хемус", за шофьор на автомобил, който криволични по пътя. Към 346 километър на автомагистралата, на етапна връзка Търговище, е изпратен полицейски екип. След обход по участъка, служителите на реда установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил с търговищка регистрация. Мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в дясната си ръка. Мястото било обезопасено. За съдействие на място пристигнал и екип на сектор „Специални тактически действия" към ОД на МВР- Шумен.

Мъжът в автомобила не изпълнил полицейско разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети са незабавни действия. Оръжието е иззето, а той е изведен от автомобила.

Установена е самоличността му - 21-годишен мъж от Търговище. Оръжието, газов пистолет, не е регистрирано по определения ред. Автомобилът е бил с прекратена регистрация, след като му бил съставен акт на водача за дрифт в началото на месец септември в Търговище. Той имал и друг съставен акт за същото нарушение, които обжалвал, както и издадени 22 фиша за превишение на скоростта. Всички, освен два, са платени. Мъжът е правоспособен водач от година и половина. За неизпълнение на полицейско разпореждане е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Както БТА съобщи, друг млад водач, на 18 години от Шумен, който има шофьорска книжка от пет месеца, снощи причини катастрофа в областния град при която загина жена. По данни на полицията, с управлявания от него автомобил „Волво XC60“, след употреба на наркотични вещества, той ударил навлезлия в кръгово кръстовище на шуменския булевард „Симеон Велики“ автомобил „Ситроен Саксо“, в който била жената.