Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Намерените в пристанищата крадени автомобили
Намерените в пристанищата крадени автомобили

Петима мъже и жена са задържани при полицейска операция в Бургас. Те са привлечени към наказателна отговорност за това, че са извършвали регистрация на крадени автомобили от висок клас и такива, които са обект на лизингови или застрахователни измами. Това каза на пресконференция в Бургас заместник-окръжният прокурор Светослав Стойнов, цитиран от БТА.

Става въпрос за организирана престъпна група, чийто членове са работили по промяна на номерата на рамите на двигателите на автомобили от скъп клас. След това с неистински документи автомобилите са били регистрирани в КАТ. Един от задържаните мъже е ръководител на групата, посочи прокурорът.

Шестимата задържани вчера са привлечени в качеството на обвиняеми за извършени престъпления по член 321, ал. 3 от Наказателния кодекс. За лицето, привлечено като ръководител на престъпната група, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 5 до 15 години, за участниците - от 3 до 10 години.

Ръководителят на група е с инициали С.М. А. Роден е през 1967 година.

На четирима от обвиняемите след повдигане на обвинението е наложена мярка "задържане под стража" до 48 часа. За двама от обвиняемите са налице основания за по леки мерки - "подписка". На последните двама са им наложени забрани да напускат пределите на страната.

Действието на групата е започнало през есента на 2020 година. През 2021 година е постъпила информация, че се извършва престъпна дейност, каза директорът на Областната дирекция н МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Установените преминали през престъпната схема автомобили са 39.