Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Само едно от момчетата, чийто състояние е най-тежко, ще остане на носилка по време на цялото пътуване до Белград.
Снимка: Ваньо Стоилов
Само едно от момчетата, чийто състояние е най-тежко, ще остане на носилка по време на цялото пътуване до Белград. Снимка: Ваньо Стоилов

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 40-годишния шофьор на сръбския автобус, който катастрофира на АМ „Тракия“. При инцидента пострадаха 12 деца и 2 възрастни.

Сръбският гражданин Д.К. е обвиняем  за това, че на 14 август,  на автомагистрала „Тракия“ в района на км 217 в землището на общ. Стара Загора, при управление на автобус „МАН“ със сръбски регистрационен номер, нарушил правилата за движение по пътищата и с това по непредпазливост причинил средни телесни повреди на повече от едно лице. Пострадалите са 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни.

И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна прокуратура Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.