Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Автобусът катастрофира снощи на АМ "Тракия"
СНИМКА: Ваньо Стоилов
Автобусът катастрофира снощи на АМ "Тракия" СНИМКА: Ваньо Стоилов

"Автобусът е напуснал пътното платно и е навлязъл в канавката. Имаме информация, че 28 човека са прегледани в болница, 14 са ранени, а по-тежко пострадали са 3 деца. Версията е техническа неизправност или разсейване на водача. Кръвните проби за алкохол и наркотици са отрицателни. Предстои автоекспертите да направят експертиза. Шофьорът е задържан за 24 часа", съобщиха МВР на брифинг по повод катастрофата със сръбски автобус, превозващ деца, снощи на АМ "Тракия". 

"Завърши първоначалният оглед на катастрофата. Автобусът е отстранен от магистралата, за да бъде възстановено движението и предстои втори оглед на превозното средство. Към момента всякакви твърдения ще са във сферата на спекулацията. Предстои назначаване на експертизи и в момента наблюдаващият прокурор предложи делото да бъде разследвано и водено от следователи от Национално следствената служба. Първоначалната версия, по която се работи, е отклоняване на вниманието на водача", казаха още от МВР. 

"В България е забранено да се превозват деца по-тъмно, но тъй като това е чужд превозвач, тези подробности ще се уточнят в хода на разследването. Срокът за разследване е два месеца"

Законът в България позволява превоз на деца единствено в светлата част на денонощието, но от МВР заявиха, че когато става дума за чужд превозвач, тази подробност ще се уточни в хода на разследването. Все още не е установено дали водачът е бил отпочинал и дали е спазвал нормите за почивка, заложени в закона. Децата, които не са пострадали, са с пълнолетните от групата. Очаква се родителите на децата да пристигнат от Сърбия.