Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Имало сигнали за местонахождението не само в Гърция, където се проведе мащабна акция

Мъжът й Бьорн Щрел е под постоянно наблюдение, бил обект на нападения

“Може да пътува с въоръжена охрана или сътрудници”, сигнализират от ФБР

Мащабна полицейска операция за залавянето на издирваната от ФБР, Европол и Интерпол криптокралица Ружа Игнатова бе проведена преди дни в Гърция. Акцията, според гръцкия вестник "Катимерини" започва след сигнал, че сънародничката ни била забелязана в южната ни съседка. Точно там е и последното място, на което тя е видяна през 2017 г. от бодигарда си. Както "168 часа" първи разказа, по-късно охранителят ще сподели пред близките й, че са

кацнали със самолет в Атина,

а на летището я чакали няколко мъже, говорещи на руски език. Тя се качила в колата им само с чантата си в ръка и без допълнителен багаж. Съдбата й след това е напълно неизвестна.

Оперативната информация, която наскоро вдигна на крак гръцките служби, не доведе до ареста на основателката на ОneCoin. Тя така и не бе открита, въпреки свидетелски показания, че е провеждала срещи с няколко човека в Гърция. Техните самоличности до момента остават неясни. Мистерия е и дали изобщо Ружа е в южната ни съседка.

Проверка на "168 часа" установи, че в няколко други страни също е имало сигнали за местонахождение й. В US доклади е посочено, че организаторката на най-голямата финансова измама с криптовалути е забелязвана в "Дубай, Тайланд и други туристически места".

Дали е била сама, или в компания,

не се съобщава

Тезата, че Игнатова е мъртва, се отхвърля и от Американското федерално бюро за разследване. Преди дни от агенцията сигнализираха, че Ружа може да пътува с въоръжена охрана и/или сътрудници. За пореден път бе споменато и че тя най-вероятно се е подложила на пластична операция или е променила външния си вид до неузнаваемост.

До момента няма данни създателката на мащабната схема да е пътувала до Германия, където живеят дъщеря й и съпругът й. От 2017 г. досега мъжът на криптокралицата е под постоянно наблюдение. Няколко пъти е бил обект и на нападения. Най-вероятно те са били извършени от измамени инвеститори.

От август 2021 г.

срещу Бьорн Щрел

се води разследване

за пране на пари,

научи "168 часа". Става въпрос за 7,7 млн. евро.

Според материали по делото парите били прехвърлени от Ружа на Щрел от сметка в Хонконг. Прокурорите подозираха, че сумата е свързана с OneCoin. През януари тази година разследващи направиха няколко обиска на различни места. Иззеха и 60 000 евро.