Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районна прокуратура - Враца проверява данни за упражнено полицейско насилие спрямо 22-годишен мъж в Козлодуй

Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, се самосезира по информация в медии, касаеща пострадал 22-годишен мъж, съобщават от прокуратурата.

Твърди се, че той бил подложен на полицейско насилие през нощта на 05.08.2022 г. в центъра на Козлодуй.
Наблюдаващият прокурор е образувал преписка за изясняване в пълнота на факти и обстоятелства, свързани с инцидента и е възложил на ОД на МВР във Враца извършване на проверка. Предстои снемане на сведения от присъствали на местопроизшествието и от полицейските служители. Следва да се изискат и да се приобщят документи, в т.ч. медицински, както и да се установи наличието и продължителността на твърдените действия по упражнена физическа сила и помощни средства.

Междувременно прокуратурата е уведомена за образувано в РУ на МВР Козлодуй досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК. Посочва се, че около 02,20 на 06.08.2022 г. Л.К. /на 22 години противозаконно пречел на орган на властта да изпълни задълженията си. Пред заведение на ул. "Христо Ботев" в Козлодуй той отказал да предостави документ за самоличност, да му бъде извършена проверка и направил неколкократни опити да напусне мястото.

Работа по прокурорската преписка и досъдебното производство продължава.