Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Има една категория фини и елегантни дрехи, които е добре да присъстват в гардероба ни. Говорим именно за модерните дамски ризи – те са емблемата на офис облеклото, като днешните дизайнери предлагат огромно разнообразие от съвременни модели. Техните кройки и десени ни предразполагат да ги носим на официални събития, но и в ежедневието, защото ни помагат да бъдем винаги интересни и стилни.

Могат много лесно да се съчетаят с всякакъв стил дрехи и да допълнят визията ни по един перфектен начин. Дали ще изберем да ги облечем с официален панталон или с ежедневното си дънки, винаги ще изглеждаме добре и ще се откроим в тълпата.

Защо е важно да притежаваме различни дамски ризи

Стилният и разнообразен гардероб може да бъде допълнен много лесно с различни по вид дамски ризи. В търговската мрежа и онлайн магазините срещаме елегантни, класически, ежедневни, спортни и луксозни модели с интересен дизайн и хубава изработка. Хубаво е да се снабдим с поне няколко варианта, за да сме винаги изискани, а и за да се впишем в дрескода на офиса и заниманията в свободното време. Подобен тип дреха подхожда много и на дамите с по-пищни форми, което я прави любимо облекло. Удобството, когато сме облечени така, е гарантирано.

дамски ризи
дамски ризи

С какви дрехи се комбинират

За да стои добре, тя трябва да бъде правилно подбрана като модел и подходящо съчетана с другите елементи от облеклото ни. Първоначално е хубаво да се насочим към конкретен вид дамска риза. Някои впечатляват с това, че са дълги, а други – с нестандартния си дизайн и ярките си декоративни щампи. Тук ще споменем няколко идеи за носене на този тоалет:

  • с панталон или с дънки – класическо съчетание, с което може да се отличим, ако използваме по-ефектни модели, които ще разчупят визията ни. Добър вариант са памучните дамски ризи в ярки цветове. Ако са допълнени с щампи и с декорации, това ще подчертае тяхната красота още повече;

  • с официална пола – в този случай трябва да изберем ефирните материи като коприната, защото така съчетанието ще стане перфектно. При желание можем да подберем едноцветен втален вариант, който би изглеждал доста стилно и ще изпъкне повече в комбинация с акцентни бижута или брошка;

  • с обувки на ток – издължават силуета и чудесно биха подхождали на някои шикозни дамски ризи, комбинирани с кожен клин или друг прилепнал панталон;

  • самостоятелно като рокля – атрактивните летни модели, които са по-издължени, се носят и като рокля. Те могат да бъдат с къс ръкав или без, в зависимост от личните ни предпочитания и ефекта, към който се стремим.

Спокойно можем да твърдим, че този тип дрехи остават модни непреходни във времето, защото предлагат голямо разнообразие, разчупват иначе класическото ни облекло и носят известна свобода.

Да използваме ли дамската риза като връхна дреха

Лесно ще постигнем небрежна и младежка визия, ако притежаваме кариран модел, който можем да облечем върху бяла тениска. Комбинацията е много подходяща за пролетно-есенния сезон, защото ще ни предпази от прохладния вятър и ще ни помогне да изглеждаме модерно. Спортно-елегантната визия е любима на много от нас, тъй като създава усещане за комфорт и удобство. Винаги можем да изберем нюанс и материя, които ни харесват и съвпадат с наличните в гардероба дрехи.

Как да постигнем модерна офис визия с помощта на дамската риза

Дори и на работа да се спазва определен дрескод, това не означава, че трябва да бъдем скучни или безлични. За да изглеждаме модерни в офиса, трябва да изберем няколко хубави тоалета в подходящ размер. Препоръчително е да подчертават красиво силуета и да ни правят едновременно делови и елегантни. Ако изберем естествените тъкани, като памук, вискоза или лен, трябва да предвидим и съдържание на полиестер, за да не се мачка дрехата и да изглежда винаги безупречно през деня. Ето как да изградим перфектен офис стил:

  • материята и цветът са от значение – за разлика от ежедневието, в работната среда трябва да сме изискани, затова и материите, които избираме, е важно да бъдат по-луксозни. Ярките модели с щампи не са за предпочитане, като най-добрият избор при цветовете си остава бялото. Ако се спрем на друга тоналност, тя трябва да бъде нежна и комбинативна;

  • да се доверим на ретро стила – ще разчупим визията си, ако облечем вариант в ретро стил с харбали, разкроени ръкави или украсена яка. Подобно облекло ще ни създаде женствен облик дори и когато сме на работа;

  • перфектното съчетание с блейзър – свикнали сме да използваме добре познатото сако, но в случая то може да бъде изместено от красив и стилен блейзър. Подходящи са неутралните тонове. Ако дамската риза е семпла, бихме могли да облечем и нещо по-открояващо се.

В офиса обикновено обличаме класически дрехи като пола тип “молив” до коляното, официален панталон или актуален широк панталон с висока талия. Всичко това може да бъде прекрасно допълнено от изящните и разнообразни дамски ризи. Те са добро решение, ако държим на модерния стил и искаме да изглеждаме професионално и елегантно.