Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темида 
СНИМКА: Архив
Темида СНИМКА: Архив

Апелативният съд във Варна наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години на мъж, шофирал краден автомобил без книжка и предизвикал катастрофа, при която е загинал един човек, а друг е бил ранен. Освен това, след инцидента извършителят на престъплението е избягал от местопроизшествието. Това съобщиха днес от пресслужбата на съда.

Катастрофата е станала вечерта на 18 октомври 2018 г. Осъденият с двама свои познати откраднал автомобил и седнал зад волана, макар да нямал шофьорска книжка. Тримата се разходили до Добрич и две села. При връщането им към Варна завалял дъжд, видимостта намаляла заради мъгла. Подсъдимият шофирал с над 120 километра в час и при навлизане в завой загубил контрол над колата. Тя се ударила в крайпътни дървета и се преобърнала. Двамата пътници изпаднали от автомобила, единият останал неподвижен и бил изоставен, а на следващия ден тялото му било открито от преминаващи.

Според съда престъплението на мъжа, шофирал колата, е с висока степен на обществена опасност. Освен това, той е осъждан шест пъти за различни по вид престъпления.

Решението на Апелативния съд във Варна подлежи на обжалване пред ВКС.