Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вижте снимки и видео как отряд "Кобра" на СДВР задържа Георги Семерджиев

МВР пусна снимки и видео как отряд "Кобра" на СДВР задържа Георги Семерджиев за смъртта на двете момичета, убити снощи в катастрофа. Той се укриваше до днес, когато бе задържан в кв. "Лозенец".

 Първоначално е проверен адреса на родителите му, а по оперативен план разследващите установяват апартамента, в който издирваният е живеел без адресна регистрация. С помощта на столичния отряд „Кобра“ е извършено влизането в дома, където е открит и задържан водачът във видимо неадекватно състояние. Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобила, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели. Същевременно разследването продължава и в посока установяването на самоличността на негов спътник. На етапа е уточнено, че същия ден 36-годишният е извършил още едно пътнотранспортно нарушение.

Делото по случая се гледа от Националната следствена служба. Подробности около случая дадоха заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров, началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков и градският прокурор Илиана Кирилова. Тримата отбелязаха, че действията по разследването се провеждат при пълен синхрон на структурите.