Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадри от задържането на Георги Семерджиев през 2010 г. по подозрение за участие в черно тото. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МВР
Кадри от задържането на Георги Семерджиев през 2010 г. по подозрение за участие в черно тото. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МВР

Ще има обиск в жилището, където е намерен издирваният бивш футболист, после ще му вземат проби за алкохол и наркотици

Георги Семерджиев е бил в неадекватно състояние, когато полицаи и следователи са влезли в апартамента, където е бил. Това каза зам.-шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров, но още не е ясно на какво се дължи това. 

"Бил е сам вкъщи. Предстои претърсване, обиск и изземване, но се чака адвокат. Беше адекватен дотам да ми даде телефона на майка си, която му намери защитник. Той трябва да присъства на претърсването и след това ще бъде откаран в медицинско заведение, за да му вземат проби", каза Ясен Тодоров. 

Снощи след катастрофата дежурният прокурор и разследващият полицай веднага са тръгнали към местопроизшествието. 

"Незабавно са изпратени екипи и на Пътна полиция. Автомобилът се е разцепил на две части, за съжаление два човешки живота са загубени. Водачът напуска местопроизшествието. Предприети са действия по издирването му. Благодарение на добрата координация на следствието, полицията и прокуратурата е установен на адрес, на който не е регистриран", допълни началникът на отдел "Разследване" в СДВР Стойно Цветков. Той поясни, че Георги Семерджиев е криминално проявен. 

"Автомобилът не е бил с табелите си, защото е спрян от движение. Позволил си е да кара с други табели. И друг път е шофирал дрогиран. Установяваме дали книжката му е валидна, защото не е от България", каза комисар Цветков. Той потвърди и за полицейска лампа и палка, намерени в колата му. Има данни за още едно нарушение на пътя, което е извършил във вторник.