Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама са избягали след тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх”. Става въпрос за шофьора и пътничка. Водят се издирвателни мероприятия. Информацията е на  даде началника на Столичния КАТ Тенчо Тенев, който в момента е на злополучното място.

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. В колата са намерени синя лампа и полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни още Тенев.

Шефът на КАТ каза, че шофьорът убиец не е спрял на червен светофар и е карал с висока скорост. Удря такси, става мелето и бяга. 

Вследствие на жестокия удар са починали 2 момичета - съответно на 22 и 26 г. Според пътния експерт Диана Русинова те са се движели по тротоара.

Младеж, който е бил на мястото на инцидента, каза за БНТ, че в джипа е имало две момчета, които са избягали. Това потвърди и Диана Русинова.

Джипът е разцепен на две. Тази сутрин беше изтеглена таксиметровата кола.

Шофьорът карал Audi Q7 и е на 47 г. Имал 50 наказателни постановления, стана ясно още от думите на Тенев.

МВР потвърди още снощи за инцидента, а в социалните мрежи бяха публикувани снимки и видео от мястото.

От центъра за спешна медицинска помощ също потвърдиха за случилото се.

По първоначални данни става дума за инцидент, в който са участвали няколко превозни средства, сред които и такси.

Катастрофата е станала точно до метростанция “Европейски съюз” при кръстовището на бул. “Черни връх” и бул. “Арсеналски”.

Сигнал за инцидента е подаден минути след 23 часа. Съобщава се за катастрофирали три автомобила и мотоциклет. На място са изпратени четири линейки, няколко пожарни автомобила.

Шофьорът на таксито (52 г.) също е пострадал, но няма опасност за живота му. Час след инцидента бул. “Черни връх” бе частично затворен за движение.