Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков на церемонията пред Паметника на незнайния войн
Бойко Рашков на церемонията пред Паметника на незнайния войн

 криминалния вот, кражбите от АМ "Хемус" и много други престъпления

893 служители на МВР са наградени по случай празника на министреството - 5 юли. 

"Всички те имаха куража да работят в името на закона. Изнесоха битката за осигуряването на честни избори, без страх разследваха случаи на криминално строителство на магистрали, пътища и язовири, като безспорно доказаха отклоняването на над 1 млрд лв. Поздравявам тези смели служители на МВР, пожелавам на всички много професионални успехи и непоколебимост", каза вътрешният министър Бойко Рашков на церемонията в МВР. С негова заповед са наградени следните служители: 

Почетен знак на МВР - Първа степен 

Главен инспектор Златка Падинкова - началник на сектор „Измами“ към отдел 02 „Криминална полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“

Комисар Тони Тодоров - началник на отдел „Охранителна полиция” при СДВР

Главен инспектор Николай Станчев - началник на сектор (главен разследващ полицай) на 01 сектор „Разследване на криминални престъпления” към отдел „Разследване” при СДВР

Николай Бонев – началник на отдел в дирекция "Инспекторат"

Почетен знак на МВР - Втора степен

Комисар Илия Георгиев - началник на отдел „Превантивна дейност“ към дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

Комисар Иван Димитров – заместник-директор на дирекция „Специални операции и борба с тероризма“ при Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”

Старши инспектор Венцислав Стоянов - началник на 02 група в 01 сектор „Престъпления против личността“ към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при СДВР

Почетен знак на МВР - Трета степен

Инспектор Иван Йорданов  – експерт, специални операции V степен (инструктор по стрелкова подготовка) в сектор „Специална бойна подготовка“  при Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”

Комисар Хрисим Станишелски - началник на отдел „Икономическа полиция” при СДВР

Инспектор Симеон Димчев - разузнавач І степен в сектор „Измами“ към отдел 02 „Криминална полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“

Старши инспектор Кирил Спасов - началник на 03 група „Отвличания, престъпления, свързани с общоопасни средства“ отдел „Противодействие на криминалната престъпност” при СДВР

Главен инспектор Лиляна Спасова – началник на сектор „Наркотици и токсикохимия“ към 02 отдел „Физико-химични и биологични изследвания“ при Национален институт по криминалистика

Главен инспектор Иван Найденов – началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР - София

Главен инспектор Момчил Будинов - началник на сектор „Метрополитен“ към отдел „Охранителна полиция“

Наградени са още над 880 служители на министерството. 

Ето как Бойко Рашков поздрави служителите на МВР по-рано през деня пред Паметника на Незнайния войн: 

На 5 юли почитаме историческата традиция с поглед към актуалните предизвикателства пред министерството. Измина нелека, изпълнена с динамика и събития година. Ежедневно на своеобразен тест бяха подлагани професионализмът, отговорността и мотивацията на служителите на МВР. Моята оценка е, че те достойно издържаха изпита! Показаха, че могат да изпълняват безкомпромисно задачите си – да пазят обществения ред и спокойствието на хората, да бъдат гарант на държавността и силата на Закона.

Скъпи колеги Вашият денонощен труд осигурява правата на всички български граждани и националната сигурност. Полагате огромни усилия за разкриване на престъпления, за да може виновните да бъдат изправени пред съд. В тази връзка ми позволете няколко акцента:

За първи път МВР предприе решителни мерки срещу криминалния вот известен като „Купуване и продаване на гласове“. В няколкото изборни процеса органите на МВР не се поколебаха да използват предвидените в закона методи и средства и да разкрият множество случаи на това позорно посегателство срещу политическите права на българските граждани.

Този общественополезен резултат нямаше да се постигне, ако Вие, уважаеми служители, не бяхте проявили смелост срещу политически тартори, произвели този продукт с престъпен характер в собствените си централи с финансовата подкрепа на близко фирмено обкръжение, надяващо се в бъдеще на облаги от обществени поръчки и други подобни възможности.

Неперсонализираната мантра, звучаща от трибуната на Народното събрание и до днес, че е упражняван „натиск и тормоз“ няма да стане истина по метода на Гьобелс. Тя по-скоро е признание за проявения от Вас висок професионализъм, с който ограничихте криминалния вот.

За първи път Вие, уважаеми колеги, имахте смелостта да потърсите и откриете информация за криминално строителство, ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура в нашата страна. Така нашето общество разбра, че чрез незаконни действия на управленски структури са отишли в сметките на фирми, близки до предишното правителство, няколко милиарда лева без по повечето лотове да се строи въобще. Вие разкрихте как от тези бюджетни средства се присвоиха и изнесоха от някои банки милиони в сакове, чанти и чували.

Вие, уважаеми служители, денонощно бдите на границите на Родината и не позволявате тя да бъде залята от незаконна миграция от Афганистан, Сирия, Африка и др. Малко известно е, че в Турция има няколко милиона мигранти, които съвместните усилия на граничните служители, служителите на ОДМВР-Бургас, Хасково, Ямбол, служителите от Жандармерията и тези от структурата на Министерство на отбраната спряха.

Вие първи посрещнахте и бежанците от Украйна и поехте основните задачи свързани с тях.

Всички ръководни длъжностни лица и специалисти участваха активно в обсъждането на структурната реформа в МВР, която на ниво министерство е завършена в основни линии с актове на ръководството.

Уважаеми служители на МВР,

Въпреки трудностите, напрежението и рисковете, пред които сте изправени всеки ден, изпълнихте с готовност и желание своя дълг. Отстоявахте авторитета на Родината ни, силата на Закона, и честта на професията.

Благодаря!

Работете със самочувствие и кураж, за да успявате!

Пожелавам Ви здраве, енергия и непоколебима воля!