Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Днес ще бъде предимно слънчево.

В сутрешните часове в Горнотракийската низина ще има ниска облачност или намалена видимост. След обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над планините, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25°, предава БНТ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, по най-високите върхове до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В петък, след слънчевото начало на деня, отново се очакват валежи и гръмотевици, главно в западната половина, а през нощта срещу събота - в Северна България. В събота – гръмотевични бури и валежи, в някои райони интензивни, ще има отново в почти цялата страна. Възможни са и градушки. В неделя ще превалява само на отделни места. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица.